Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Το βασικό συστατικό των smoothies μπορεί να κάνει θαύματα και στην επιδερμίδα σου

Παραδέξου το! Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό και δροσιστικό από ένα smoothie με φρούτα και λαχανικά. Είναι η τέλεια λύση για να πάρεις ενέργεια στη μέση της ημέρας, να γεμίσεις τον οργανισμό σου βιταμίνες και να κάνεις ένα… ευχάριστο διάλειμμα από τη δουλειά σου. Φανταζόσουν, όμως, ποτέ ότι ένα βασικό συστατικό των περισσότερων smoothies μπορείς να αποτελέσει «φάρμακο» και για την επιδερμίδα σου;

Μιλάμε, βέβαια, για την μπανάνα. Αυτό το υπέροχο φρούτο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα smoothies, ενώ οι Γαλλίδες το χρησιμοποιούν εντατικά και στη skincare routine τους. Γιατί; Για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πρώτον, διότι η μπανάνα είναι ένα συστατικό της φύσης και, όπως ξέρεις, ό,τι προέρχεται από τη φύση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην υγεία της επιδερμίδας. Δεύτερον, γιατί η χρήση φυσικών συστατικών είναι και ένας τρόπος να κάνουμε πράξη τον όρο «βιωσιμότητα», που ακούμε πολύ συχνά τελευταία στον κόσμο της ομορφιάς. Βλέπεις, κάθε χρόνο 22 τόνοι μπανάνας πετιούνται, γιατί είναι «άσχημες» ή έχουν αντιαισθητικό σχήμα και συνήθως δεν μπορούν να πωληθούν.

Οπότε, είναι απλά υπέροχο που κάποιες εταιρείες έχουν ενημερωθεί για αυτό το φαινόμενο και έχουν αποφασίσει να εντάξουν την μπανάνα ως βασικό συστατικό στα skincare προϊόντα τους αξιοποιώντας την στο έπακρο. Τι οφέλη προσφέρουν, όμως, οι μπανάνες στην επιδερμίδα; Έχουν αντιγηραντική δράση, βοηθούν το σώμα να προστατεύσει και να διατηρήσει το κολλαγόνο και την ελαστίνη του, ενώ έχουν και 21 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το argan oil. Αυτό σημαίνει πως το δέρμα προστατεύεται πολύ καλά από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και είναι λιγότερο επιρρεπές σε πρόωρα σημάδια γήρανσης. Απίστευτό; Κι όμως αληθινό.

Οι δράσεις της μπανάνας στο δέρμα, βέβαια, δεν σταματούν εδώ. Δες στην παρακάτω gallery πόσα οφέλη έχει ακόμα.

Cover photo: @madaboutbeautyuk

Διάβασε ακόμα: Easter season! 10 φανταστικά δώρα ομορφιάς που αξίζει να χαρίσεις στον εαυτό σου φέτος το Πάσχα


Πηγή