Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Το beauty λάθος που κάνεις στο γυμναστήριο και πρέπει να σταματήσεις ευθύς!

Αν θες να διατηρήσεις το πρόσωπό σου καθαρό υπάρχει ένα beauty λάθος – ίσως το πιο σημαντικό- που οι περισσότρες κάνουμε ασυνείδητα ή μη στο γυμναστήριο και έχει σχέση με το makeup. Γιατί μπορεί να μη βάφεσαι υπερβολικά, όμως ακόμη και η λίγη ποσότητα makeup στην επιδερμίδα είναι ικανή να δημιουργήσει πολλά προλήματα βραχυπρόσθεσμα ή μακροπρόσθεσμα…

Όταν γυμνάζεσαι, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται και ιδρώνεις, με αποτέλεσμα τα αγγεία του δέρματος να διαστέλλονται. Και «όταν το δέρμα είναι πιο ζεστό, είναι πιο επιρρεπές στην απορρόφηση κάθε προϊόντος – εν προκειμένω του makeup- που βρίσκεται στην επιφάνειά του. Αποτέλεσμα; Να φράζουν οι πόροι σε πρώτη φάση και σε δεύτερη να βρίσκεσαι αντιμέτωπη κάθε τρεις και λίγο με σπυράκια, ξηροδερμία ακόμη και με σημάδια πρόωρης γήρανσης» αναφέρει η αισθητικός Andy Millward.

elle sport

Κι αν σου έχει γίνει συνήθεια το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο βαμμένη, η επιδερμίδα σου να ξέρεις θα θυμάται μελλοντικά αυτή την ταλαιπωρία!

Η λύση; Να βρίσκονται πάντα στην τσάντα του γυμναστηρίου σου μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ή νερό καθαρισμού προσώπου και μερικά pads, έτσι ώστε να μπορείς να ξεβαφτείς ακόμη κι αν πας μετά τη δουλειά.

 


Πηγή