Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

3 συστατικά που όσο μεγαλώνεις χρειάζεται όλο και περισσότερο η επιδερμίδα σου

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σου. Λειτουργεί ως η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματός σου έναντι παθογόνων και ερεθιστικών παραγόντων, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλεις να το διατηρήσεις υγιές και δυνατό για όσο το δυνατόν περισσότερο θα πρέπει να το φροντίζεις και σωστά.

Και στο λέω αυτό γιατί όσο μεγαλώνεις το δέρμα αναπόφευκτα γίνεται πιο αδύναμο, καθώς χάνει σε κολλαγόνο με αποτέλεσμα να εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Θα μου πεις… Τι πρέπει να κάνεις! Υπάρχουν 3 απλά αλλά θαυματουργά συστατικά, που πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνονται στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

DIY Time! Πανεύκολη μάσκα λάμψης και αντιγήρανσης με τσάι matcha!

Τα 3 skincare συστατικά που χρειάζεσαι όσο μεγαλώνεις

Αντηλιακό

Η έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου οδηγεί σε οξειδωτικό στρες στην επιδερμίδα, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί στη μείωση της παραγωγής κολλαγόνου όσο τα χρόνια περνούν. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα χαλαρώνει και άρα εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Για να μη συμβεί αυτό, λοιπόν, είναι must το αντηλιακό προσώπου (σε πρόσωπο και λαιμό) κάθε μα κάθε μέρα.

Ακόμα κι εκείνες τις μέρες που βλέπεις συννεφιά και βροχή, δεν πρέπει να ξεχνάς το αντηλιακό σου. Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία τώρα που σιγά σιγά ο καιρός φτιάχνει, φόρα και αξεσουάρ που προστατεύουν από τον ήλιο, όπως ένα stylish καπέλο. Θα με θυμηθείς!

via GIPHY

Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι η «λύση» στην προστασία της επιδερμίδας από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Αυτά τα συστατικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες πριν αυτές «σπάσουν» το κολλαγόνο της επιδερμίδας κι έτσι επέλθει η χαλάρωση. Εκτός αυτού, τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, βοηθούν το αντηλιακό να έχει πιο ισχυρή δράση, αλλά συμβάλλουν και στην αύξηση παραγωγής κολλαγόνου στο σώμα σου.

Ρετινόλη

Αν ακόμα δεν την έχεις δοκιμάσει, δεν ξέρεις τι χάνεις. Η ρετινόλη ή αλλιώς βιταμίνη Α είναι δραστικό συστατικό κατά της γήρανσης μιας και λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, τις προλαμβάνει, ενώ εξαφανίζει και τυχόν σημάδια στην επιδερμίδα.

Θέλει, βέβαια, προσοχή στη χρήση της. Δηλαδή, αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς ρετινόλη θα πρέπει να το κάνεις μεθοδικά και σταδιακά. Δεν θα τη χρησιμοποιήσεις σε καθημερινή βάση – τουλάχιστον το πρώτο διάστημα-, αλλά δύο φορές την εβδομάδα στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Σιγά-σιγά θα αυξάνεις τη χρήση της. Κι αυτό, γιατί η ρετινόλη έχει την τάση να ερεθίζει το δέρμα, οπότε θέλει με αργά και σταθερά βήματα να γίνουν οι «συστάσεις».

Μη φύγεις! Στην gallery θα βρεις και προϊόντα που θα λατρέψεις και αξίζει να έχουν μια θέση στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα top μυστικά αντιγήρανσης της Kourtney Kardashian – Δοκίμασέ τα κι εσύ

Σου προκαλεί ερεθισμούς η ρετινόλη; 4 εναλλακτικές λύσεις αντιγήρανσης


Πηγή