Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

5 συστατικά που πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει η ενυδατική κρέμα σώματος

Η συστηματική ενυδάτωση είναι άκρως απαραίτητη, ώστε το σώμα μας να δείχνει υπέροχα απαλό και να μην καταλήγει να είναι αφυδατωμένο, ξεφλουδισμένο και γενικά αντιαισθητικό. Η ανάγκη για έξτρα υγρασία γίνεται εντονότερη, όμως, τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αλήθεια είναι ότι το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας και ο καυτός ήλιος κάτω από τον οποίο στεκόμαστε για να αποκτήσουμε το επιθυμητό μαύρισμα, τελικά έχουν ως αποτέλεσμα να αφυδατώνουν την επιδερμίδα. Εκεί, λοιπόν, έρχεται η ώρα που χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε μια καλή και αποτελεσματική ενυδατική κρέμα.

Πόσο υπέροχη είναι η αίσθηση, αφού έχουμε γυρίσει από την παραλία και μετά το ντους στο σπίτι, να βάζουμε ενυδατική κρέμα, δε λέγεται! Είναι η στιγμή που απολαμβάνουμε περισσότερο και που έχουμε ανάγκη τόσο εμείς όσο και η ίδια η επιδερμίδα μας. Συχνά, όμως, συμβαίνει να παρατηρούμε ότι η κρέμα σώματος δεν έχει το αποτέλεσμα που περιμένουμε. Άλλες φορές δεν προσφέρει στο δέρμα την υγρασία που πραγματικά θα θέλαμε, ούτε το θρέφει και το περιποιείται σωστά, με συνέπεια- στο τέλος της ημέρας- να αναρωτιόμαστε τι ακριβώς φταίει.

Το ζήτημα εδώ είναι ένα και μοναδικό: τα συστατικά που περιλαμβάνει το προϊόν ενυδάτωσης που χρησιμοποιείς. Ξέρουμε ότι συνήθως επιλέγεις μια κρέμα με βάση το άρωμα και ελάχιστη σημασία δίνεις στην ετικέτα και στα συστατικά που βρίσκονται στην πίσω πλευρά. Έλα, μην κρύβεσαι! Για να νιώσεις καλύτερα σού λέμε ότι και σε εμάς έχει συμβεί αυτό κάποιες φορές. Αυτό, όμως, που εσύ πρέπει να κάνεις από εδώ και στο εξής είναι να επιλέγεις κρέμες σώματος με τα πέντε συστατικά που θα βρεις στην παρακάτω gallery. Πρόκειται για skincare συστατικά, τα οποία φροντίζουν σε βάθος την επιδερμίδα, ώστε να είναι όμορφη και υγιής. Είτε, λοιπόν, επιλέξεις body lotion, body butter ή κρέμα, τα παρακάτω συστατικά δεν πρέπει να λείπουν από το προϊόν σου. Για δες…

Cover photo: @minetanbodyskin

Διάβασε ακόμα: DIY time: Φτιάξε πανεύκολα το δικό σου άρωμα (video)


Πηγή