Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αρχίσατε γυμναστήριο; Τι πρέπει να προσέξετε

Αρχίσατε γυμναστήριο; Τι πρέπει να προσέξετε

Το τέλος των διακοπών σηματοδοτεί μια νέα περίοδο που σας βρίσκει ορεξάτους και έτοιμους να αναλάβετε δράση σε όλους τους τομείς.

Η εγγραφή ή η επιστροφή στο γυμναστήριο είναι μία από αυτές.

Προσοχή όμως: όσο αποφασισμένοι και αν είστε να βελτιώσετε ή να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση, υπάρχουν σημεία στα οποία θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Κάντε προθέρμανση
Αν αρχίσετε να κάνετε ασκήσεις χωρίς προθέρμανση, αυξάνεται η πιθανότητα τραυματισμού, ενώ η καρδιακή συχνότητα (στην περίπτωση αεροβικής άσκησης) ανεβαίνει πολύ γρήγορα. Αφιερώστε τουλάχιστον 5 λεπτά στο ζέσταμα, ανεβάζοντας σταδιακά την ένταση για να προετοιμάσετε το σώμα σας καλύτερα για την καταπόνηση που θα δεχτεί.

Μην το παρακάνετε
Επειδή θα είναι η πρώτη φορά που σηκώνετε βάρη μετά από καιρό, οι μύες σας δεν έχουν προσαρμοστεί. Εκτελέστε το πολύ 4 με 5 ασκήσεις. Με τον καιρό ανεβάστε ένταση και αυξήστε τις ασκήσεις.

Ενυδάτωση
Προσπαθήστε να πίνετε νερό και να παραμένετε ενυδατωμένοι, έτσι ώστε να λάβετε τα μέγιστα από την άσκησή σας. Παράλληλα περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ στο ελάχιστο.

Σωστή διατροφή
Προσπαθήστε να τροφοδοτείτε τους μύες σας με πρωτεΐνη, είτε μέσω φυσικών τροφών, είτε με συμπληρώματα διατροφής. Προτιμήστε τα αυγά (κυρίως το ασπράδι), το μοσχάρι, τη βρώμη και το κοτόπουλο.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr