Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Δέκα συμβουλές για να μην χάνεις τη φόρμα σου στο γραφείο

Δέκα συμβουλές για να μην χάνεις τη φόρμα σου στο γραφείο

Tips και «αόρατες» ασκήσεις για να είσαι fit παρά την πολύωρη εργασία- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Για πολλούς η αιτία- ή η δικαιολογία- για το ότι δεν ασκούνται είναι η καθιστική ζωή. Όχι μόνο η χαλάρωση στον καναπέ αλλά και το 8ωρο (μίνιμουμ) καθισιό στο γραφείο. Αν πιστέψουμε τους «ειδικούς», πάντως, αυτός ο τρόπος ζωής δεν χρειάζεται να αφήνει τους εργαζόμενους αγύμναστους: μία personal trainer και σταρ των social media δείχνει πώς μπορεί κανείς να διατηρηθεί σε φόρμα κάνοντας ασκήσεις χωρίς καν να απομακρυνθεί από το γραφείο του.

Η Lucy Wyndham-Read έχει περισσότερους από 75.000 followers στο YouTube και με το παρακάτω βίντεο δίνει τις συμβουλές της για το πώς μπορεί κανείς να ασκηθεί ενώ εργάζεται.

1. Νιώσε το «κάψιμο»

Η στάση μας επηρεάζεται πολύ από το πολύωρο καθισιό μας και συχνά έχουμε την τάση να καμπουριάζουμε ενώ πληκτρολογούμε. Η  Lucy προτείνει το κόλπο με το «παγάκι», να γράψεις δηλαδή σε ένα χαρτάκι τη λέξη παγάκι και να το κολλήσεις στη γωνία της οθόνης σου. Κάθε φορά που θα πέφτει το μάτι σου πάνω του, να σκέφτεσαι πως κάποιος έριξε ένα παγάκι στην πλάτη σου. Αμέσως θα τραβάς πίσω τους ώμους σου και θα ανασηκώνεις το στέρνο σου κι έτσι το σώμα σου θα παίρνει τη σωστή στάση.

2. Ο κανόνας των 20 λεπτών

Προσπάθησε να σηκώνεσαι από τη θέση σου κάθε 20 λεπτά. Όταν καθόμαστε περισσότερο, πιστεύεται πως επιβραδύνεται ο μεταβολισμός κι αυτό επηρεάζει τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και τη διάλυση του λίπους. Ένας καλός λόγος για να σηκωθείς είναι να πας στην τουαλέτα, να βάλεις νερό ή απλώς να μιλήσεις σε κάποιον συνάδελφο.

3. Αφιέρωσε χρόνο στην προετοιμασία

Είναι πολύ εύκολο να παραλείψει κανείς το πρωινό καθώς τρέχει να προλάβει να ετοιμαστεί και να φύγει εγκαίρως από το σπίτι. Ωστόσο το να χάσει κανείς το πρώτο γεύμα της ημέρας σημαίνει πως κατά τις 11 θα πεινάσει και θα καταλήξει να τρώει μπισκότα και σνακ. Είναι σημαντικό λοιπόν να προετοιμάζεται κανείς για ένα σωστό πρωινό που ενδεχομένως μπορεί να ετοιμάζει από το προηγούμενο βράδυ ώστε να μη χάνει χρόνο το πρωί.

4. Ασκήσεις για τα πόδια

Απλές ασκήσεις για τα πόδια είναι εύκολες και ιδανικές για το γραφείο. Όχι μόνο μπορούν να τονώσουν τους μηρούς αλλά συμβάλλουν και στο κάψιμο θερμίδων. Τρεις απλές τέτοιες ασκήσεις είναι οι παρακάτω.

askhsej2askhsej3askhsej4askhsej5

 

5. Κάνε όρθιος πράγματα που κάνεις καθιστός

Να σηκώνεσαι όποτε μπορείς αντί να κάθεσαι. Για παράδειγμα, όταν τηλεφωνείς, σπρώξε πίσω την καρέκλα σου και σήκω να μιλήσεις όρθιος. Αυτό ενεργοποιεί πολύ περισσότερες μυϊκές ομάδες.

6. Περπάτα… χωρίς να κινείσαι

Δίλεπτη άσκηση που μπορεί κανείς να κάνει χωρίς να διακόψει τη δουλειά του. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή στάση της πλάτης και να λυγίσεις τα γόνατά σου. Δοκίμασε να περπατήσεις, αθόρυβα, για δύο λεπτά. Είναι μια καλή άσκηση για τα πόδια και σε απαλλάσσει και από κάποιες θερμίδες.

7. Άσκηση κοιλιακών στο γραφείο

Καθισμένος στην καρέκλα σου γείρε προς τα πίσω, σφίξε την κοιλιά σου και σήκωσε τα πόδια λίγα εκατοστά από το δάπεδο. Μείνει σε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα και κατέβασε τα πόδια σου. Κάνε 10 με 20 επαναλήψεις.

8. Άσκηση για το στήθος

Δεν χρειάζεται καν να σταματήσεις τη δουλειά σου για να κάνεις την άσκηση αυτή. Διαβάζοντας πχ ένα e-mail τοποθέτησε τα χέρια σου στο γραφείο μέχρι να ακουμπούν και οι αγκώνες και ένωσε τις παλάμες σου, η μία να κοιτά προς τα εσένα και η άλλη αντίθετα. Απλώς πίεσε τις παλάμες σου και κράτησε τη θέση αυτή για δέκα δευτερόλεπτα- θα νιώσεις το στέρνο σου να «σφίγγει». Κάνε δέκα επαναλήψεις.

 9. Τόνωσε τους γλουτούς

Καθισμένος στο γραφείο σου, φρόντισε να έχεις καλή στάση με όρθια πλάτη και τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Σφίξε τους γλουτούς για 10 δευτερόλεπτα και χαλάρωσε. Επανάλαβε αλλά αυτή τη φορά για 8 δευτερόλεπτα και συνέχισε μέχρι τα 2 δευτερόλεπτα. Μετά άρχισε να προσθέτεις χρόνο μέχρι να ξαναφτάσεις τα δέκα δεύτερα.

askhsej1

10. Κάτι σαν πους- απς

Κοιτάζοντας το γραφείο σου κάνε ένα μεγάλο βήμα πίσω και τοποθέτησε τα χέρια σου σε άνοιγμα λίγο μεγαλύτερο από τους ώμους με τα δάχτυλα ανοιχτά.Προσπάθησε τα πόδια και το κεφάλι σου να σχηματίζουν ευθεία γραμμή και αργά πλησίασε τον κορμό σου προς το γραφείο λυγίζοντας τους αγκώνες σου- περίπου σαν να κάνεις πους απς. Κρατήσου στη θέση αυτή μέχρι να νιώσεις πως σε δυσκολεύει, χαλάρωσε και κάνε άλλο ένα σετ πέντε επαναλήψεων.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr