Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

DIY: Το απόλυτο scrub σώματος με ανανά για λαμπερό δέρμα (video)

Η περιποίηση της επιδερμίδας μας- ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Οι πολλές ώρες ηλιοθεραπείας στην παραλία σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας ταλαιπωρούν αρκετά το δέρμα μας, με αποτέλεσμα αυτό να είναι μερικές φορές θαμπό και άγριο.

Ναι, μπορεί να βάζεις ενυδατικές κρέμες σώματος ή λαδάκι και body butter, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Είναι απαραίτητο να κάνεις περίπου δύο φορές την εβδομάδα scrub σώματος, ώστε να απομακρύνονται όλα τα νεκρά κύτταρα και να βγαίνει προς τα έξω η λάμψη της επιδερμίδας. Γι’ αυτό κι εμείς, σήμερα που είναι Κυριακή και έχεις όλο τον χρόνο να φροντίσεις την επιδερμίδα σου, σκεφτήκαμε να σου προτείνουμε μία super καλοκαιρινή συνταγή για scrub σώματος. Θα το να κάνεις μόνη σου στο σπίτι με ένα από τα πιο λαχταριστά, καλοκαιρινά φρούτα: με ανανά.

Θα χρειαστείς:

-1 ανανά

– Κουρκουμά

-Αλάτι

-Μέλι

Όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο, βάζεις τον ανανά με τον κουρκουμά και το μέλι σε μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού τα χτυπήσεις, βάζεις το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτεις το αλάτι. Ανακατεύεις πολύ καλά και έχεις έτοιμο, μπροστά σου το πιο καλοκαιρινό και φρέσκο body scrub για λαμπερή επιδερμίδα.

Μόλις το φτιάξεις μπορείς να το απλώσεις σε όλο το σώμα και να κάνεις μασάζ με απαλές κινήσεις. Άσε το να δράσει για 15-20 λεπτά και τέλος ξέπλυνε με ζεστό νερό. Μπορείς να κάνεις αυτό το scrub δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Αν σου περισσέψει μείγμα, το τοποθετείς σε ένα βάζο και το διατηρείς για μία εβδομάδα στο ψυγείο.

Τα οφέλη του συγκεκριμένου scrub σώματος είναι πολλά και διαφορετικά. Ο ανανάς περιέχει βιταμίνη C, βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας, μειώνει τη φθορά του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία και τους ρύπους του περιβάλλοντος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ λευκαίνει και δίνει λάμψη στην επιδερμίδα. Ο κουρκουμάς, με τη σειρά του, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, επαναφέρει τη φυσική λάμψη του δέρματος και απομακρύνει τα μαύρα στίγματα. Το αλάτι απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα, ενώ το μέλι- με τις ενυδατικές ιδιότητές του- «γεμίζει» το δέρμα σου με την υγρασία που έχει ανάγκη.

Διάβασε ακόμα: DIY: Η απόλυτη μάσκα χεριών για να αντιμετωπίσεις το σκασμένο δέρμα


Πηγή