Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

DIY: Φτιάξε το πιο αποτελεσματικό scrub σώματος κατά της κυτταρίτιδας!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των γυναικών ακριβώς λίγο πριν βγουν στην παραλία είναι ένα: πώς θα καταπολεμήσουν άμεσα και γρήγορα την κυτταρίτιδα. Μπορεί η κυτταρίτιδα να είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλο το χρόνο, αλλά συγκεκριμένα τώρα είναι που «καιγόμαστε» να την… εξολοθρεύσουμε. Πώς αλλιώς θα μπορούμε με άνεση να φοράμε τα καυτά shorts, τα μπικίνι και τα ολόσωμα μαγιό μας;

Σίγουρα, ακολουθώντας πιστά μια ισορροπημένη διατροφή και κάνοντας τακτικά γυμναστική μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτήν την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού, αλλά υπάρχει ακόμη μία μέθοδος την οποία καλό είναι να ακολουθείς τακτικά: να κάνεις scrub σώματος κατά της κυτταρίτιδας.

Είναι πιθανό να έχεις ακούσει και ξανακούσει για scrub με καφέ που καταπολεμούν την όψη φλοιού πορτοκαλιού, αλλά εδώ θα σου προτείνουμε  ένα απολεπιστικό σώματος με καστανή ζάχαρη και αλάτι, που από τις πρώτες χρήσεις κιόλας θα δεις τρομερά αποτελέσματα.

Θα χρειαστείς:

1 κούπα καστανή ζάχαρη

1 κούπα αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 βανίλιες

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Ανακάτεψε τα υλικά και αφού έχεις ρίξει λίγο νερό στο σώμα σου, άπλωσε το scrub στα πόδια και την κοιλιά κάνοντας μασάζ με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις. Δείξε επιμονή στα σημεία που εμφανίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, κυρίως στους γλουτούς. Άφησέ το να δράσει για πέντε λεπτά και μετά ξέπλυνε καλά.

Το αλάτι και η ζάχαρη είναι ισχυρά απολεπιστικά και το μέλι είναι αυτό που θα φέρει την ισορροπία στην επιδερμίδα σου, μιας και είναι άκρως ενυδατικό και απολεπιστικό.

Μπορείς να κρατήσεις το μείγμα για έναν μήνα στο ψυγείο και να το ξαναχρησιμοποιήσεις.

Cover photo: @spaporterlondon

Διάβασε ακόμα: Face yoga: 6 ασκήσεις με αντιγηραντική δράση που μπορείς να κάνεις στο σπίτι (video)


Πηγή