Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

DIY time! Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις βελούδινα πόδια με ένα τέλειο foot scrub

Το πόσο μας αρέσει να περιποιούνται άλλοι τα πόδια μας, να μας κάνουν μασάζ ή πεντικιούρ, δε λέγεται! Είναι από αυτές τις μικρές απολαύσεις της ζωής, που όλες έχουμε ανάγκη και δικαίωμα να βιώνουμε πού και πού. Υπάρχουν, όμως, και στιγμές που επειγόμαστε, θέλουμε άμεσα να χαλαρώσουμε και να αποκτήσουμε βελούδινα πόδια εδώ και τώρα… Και τι μπορούμε να κάνουμε, αφού είναι Κυριακή και είναι τα πάντα κλειστά; Θα φτιάξουμε μόνες μας ένα τέλειο και πανεύκολο foot scrub.

Ειδικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, που περπατούσαμε με τις ώρες στην αμμουδιά, κινούμασταν ξυπόλητες μέσα στο σπίτι και φορούσαμε σανδάλια, ένα απολεπιστικό ποδιών είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε απαλά και βελούδινα πόδια, αλλά και να χαλαρώσουμε παράλληλα.

Την υπέροχη DIY συνταγή που πρέπει να κάνεις θα τη διαβάσεις ευθύς αμέσως και αποτελείται μόνο από τέσσερα υλικά.

2 κουταλάκια βρώμη

2 κουταλάκια χοντρό αλάτι

1 κουταλάκια μαγειρική σόδα

2-3 κουταλιές της σούπας νερό

xontro alati

Αφού ανακατέψεις όλα τα υλικά, θα απλώσεις το μείγμα στα πόδια σου και θα το αφήσεις να δράσει για δέκα λεπτά. Παράλληλα, μπορείς με απαλές κινήσεις να κάνεις ένα χαλαρωτικό μασάζ. Τέλος, θα ξεπλύνεις καλά με νερό και θα απλώσεις αρκετές δόσεις ενυδατικής κρέμας.

Το χοντρό αλάτι είναι το απολεπιστικό συστατικό που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα στην αρχή και όταν διαλυθεί στο νερό θα σε ανακουφίσει. Η μαγειρική σόδα όχι μόνο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα βακτήρια, αλλά και προλαμβάνει την επανεμφάνισή τους στο μέλλον. Τέλος, η βρώμη έχει αντίστοιχη δράση, ενώ παράλληλα ανακουφίζει σε περίπτωση που έχεις εξανθήματα ή άλλα ταλαιπωρημένα σημεία στην επιδερμίδα σου. Πάρε, λοιπόν, τον καφέ σου, κάτσε στον καναπέ και απόλαυσε το foot scrub σου… Το έχεις μεγάλη ανάγκη και στο τέλος θα μας θυμηθείς!

Διάβασε ακόμα: Αυτά τα hair accessories μπορείς να συνδυάζεις με τη μάσκα σου το φθινόπωρο


Πηγή