Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

DIY Time! Βρήκαμε το μυστικό για να καταπολεμήσεις τις ρυτίδες

Η εμφάνιση των ρυτίδων απασχολεί τις γυναίκες σχεδόν κάθε ηλικίας. Όλες παρατηρούμε συχνά-πυκνά το πρόσωπό μας στον καθρέφτη, δοκιμάζουμε, αγαπάμε και απορρίπτουμε skincare προϊόντα. Kαι, τελικά, φτιάχνουμε μια ρουτίνα ομορφιάς, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας μας και, βέβαια, προλαμβάνει τη γήρανση.

Ωστόσο, κάποιες φορές, όσο πιστά κι αν ακολουθούμε τη skincare routine μας, τυγχάνει να ξεχνάμε ένα σημαντικό βήμα. Ποιο είναι αυτό; Η απολέπιση. Παραδέξου το! Κι εσύ έχεις ξεχάσει να κάνεις απολέπιση μέσα στην εβδομάδα με αποτέλεσμα να αναρωτιέσαι, γιατί το δέρμα σου είναι θαμπό και γιατί δεν είναι έτσι όπως θα έπρεπε, αφού βάζεις όλες τις κρέμες σου.

Η αλήθεια είναι πως η απολέπιση- όσο κι αν δεν το πιστεύουμε- είναι από τα σημαντικότερα βήματα της ρουτίνας ομορφιάς μας. Είναι αυτή που απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα, αποφράσσει τους πόρους και βοηθά το δέρμα να μη χάσει τη λάμψη και τη δροσιά του. Άσε που βοηθά, ώστε να απορροφηθούν και στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας τα συστατικά που απλώνουμε πάνω της. Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε σήμερα να σου υπενθυμίσουμε να κάνεις face scrub. Χωρίς να χρειαστεί, μάλιστα, να ξοδέψεις χρήματα. Βρήκαμε, λοιπόν, την τέλεια σπιτική συνταγή που έχει και ισχυρή αντιγηραντική δράση. Για δες παρακάτω…

 

Θα χρειαστείς:

5 κουταλιές αλεσμένα αμύγδαλα

1 κουταλιά μέλι

2 σταγόνες έλαιο τριαντάφυλλο

Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού έχεις πλύνει με καθαριστικό το πρόσωπό σου, απλώνεις το scrub και κάνεις μασάζ με πολύ ελαφρές κινήσεις για μερικά λεπτά. Έπειτα, ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Αν θέλεις, μπορείς να απλώσεις το συγκεκριμένο scrub και στο ντεκολτέ σου. Είναι κι αυτό ένα σημείο που θέλει περιποίηση και που «φωνάζει» την ηλικία μας, άλλωστε!

meli diy scrub

Κάνε αυτό το DIY scrub προσώπου μία με δύο φορές την εβδομάδα και θα μας θυμηθείς. Το αμύγδαλο είναι το απόλυτο αντιγηραντικό συστατικό της φύσης, χάρη στις βιταμίνες Ε και Κ. Είναι, όμως, πλούσιο και σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, τα οποία έχουν ισχυρές τονωτικές ιδιότητες στην επιδερμίδα. Το έλαιο τριαντάφυλλου φημίζεται για την αντιγηραντική του δράση, αφού καταπολεμά λεπτές γραμμές και ρυτίδες και συμβάλλει στην κυτταρική αναγέννηση. Με τη σειρά του, το μέλι είναι αυτό που θα συμβάλει στην παράλληλη ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι το συγκεκριμένο scrub μπορεί να αποτελέσει ένα «όπλο» αντιγήρανσης για το δικό σου δέρμα, για το δικό σου πρόσωπο. Δοκίμασέ το και περιμένουμε τις εντυπώσεις σου!

Διάβασε ακόμα: Η Gigi Hadid είναι hair icon και μπορούμε να στο αποδείξουμε


Πηγή