Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

DIY Time! Η πιο εύκολη μάσκα μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και αυτήν την εβδομάδα «τα κεφάλια μπήκαν μέσα» για τα καλά. Επιστρέψαμε όλες στη δουλειά μας, στην καθημερινότητά μας και στις υποχρεώσεις μας με πολύ καλή και ανανεωμένη διάθεση, μαυρισμένη επιδερμίδα και υπέροχες, φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά από τον ήλιο. Αυτά είναι τα θετικά των καλοκαιρινών διακοπών.

Οι ατέλειωτες ώρες κάτω από τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας που έχει «ρουφήξει» η τρίχα μας έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά τα μαλλιά μας κάνοντάς τα να μοιάζουν θαμπά και αφυδατωμένα. Αυτό το Σάββατο, λοιπόν, είναι η τέλεια ευκαιρία να τα φροντίσεις, να τα περιποιηθείς και να τα δεις και πάλι να λάμπουν.

Παρακάτω, θα σου εξηγήσουμε βήμα-βήμα πώς θα φτιάξεις μόνη σου μια super ενυδατική μάσκα μαλλιών, η οποία θα θρέψει την τρίχα και θα κάνει τα μαλλιά σου να αποκτήσουν και πάλι τη λάμψη τους.

Θα χρειαστείς:

1 γλυκοπατάτα

1 γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Αφού καθαρίσεις τη γλυκοπατάτα και τη βράσεις, τη χτυπάς στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν πουρές. Έπειτα, προσθέτεις το μέλι και το γιαούρτι και τέλος ανακατεύεις όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Εν συνεχεία, απλώνεις τη μάσκα στα μαλλιά σου, την αφήνεις να δράσει για 20 λεπτά και τέλος ξεπλένεις με άφθονο νερό.

Το αποτέλεσμα; Μαλλιά υπέροχα λεία και ενυδατωμένα. Κι αυτό, γιατί η γλυκοπατάτα περιέχει βιταμίνη C και Ω3, συστατικά τα οποία δυναμώνουν την τρίχα και την κάνουν πιο απαλή από ποτέ, ενώ βοηθούν και κατά της τριχόπτωσης που όσο να ‘ναι αυτήν την εποχή είναι επίκαιρη. Με τη σειρά του, το μέλι ενυδατώνει βαθιά και συμβάλλει στη φυσική λάμψη, ενώ το γιαούρτι περιέχει συστατικά που κάνουν πιο ανθεκτική την τρίχα. Μια δοκιμή εδώ και τώρα αρκεί για να πειστείς! Try it!

Διάβασε ακόμα: Banana Powder: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα τάση στις πούδρες


Πηγή