Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

DIY Time! Η πιο εύκολη μάσκα χεριών για να προστατεύσεις το δέρμα σου από το κρύο

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» έρχεται και το πολικό ψύχος ήδη μας κλείνει το μάτι. Εκτός, λοιπόν, από το να μείνεις σπίτι αυτές τις μέρες και να χουχουλιάσεις όσο μπορείς, καλό είναι να φροντίσεις και την επιδερμίδα των χεριών σου.

Ταλαιπωρείται που ταλαιπωρείται από το αντισηπτικό και το συχνό πλύσιμο των χεριών λόγω της προστασίας από τον κορονοϊό, ας μην τα… αποτελειώσει το κρύο. Συνεπώς, γίνε προνοητική και κάνε πού και πού μια μάσκα χεριών.

10 αντισηπτικά χεριών που δεν θα αφυδατώσουν τα χέρια σου

Η συνταγή για την ενυδατική μάσκα χεριών

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα για να αγοράσεις μάσκα χεριών. Μπορείς και μόνη σου, με υλικά που έχεις στο σπίτι, να φτιάξεις μία. Σήμερα σου προτείνω την πιο εύκολη μάσκα χεριών ever, την οποία μπορείς και να… φας.

maska xeria

Ανακάτεψε 2 κουταλιές γιαούρτι με 1 κουταλιά μέλι και άπλωσε το μείγμα στα χέρια σου! Άσε το να δράσει για 15 λεπτά και μετά ξέπλυνε καλά. Πίστεψέ με! Πιο απαλά χέρια δεν είχες ποτέ.

Τα οφέλη του γιαουρτιού και του μελιού στο δέρμα

Η μάσκα που σου πρότεινα παραπάνω για τα χέρια σου έχει τόσο ενυδατική και επουλωτική όσο και αντιβακτηριδιακή δράση. Αν, δηλαδή, η επιδερμίδα των χεριών σου είναι ξηρή, το γιαούρτι με το γαλακτικό οξύ και τα προβιοτικά του θα τη βοηθήσουν να ενυδατωθεί και να επουλωθεί αμέσως.

Αντίστοιχα, και το μέλι, το οποίο είναι πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία, θα μαλακώσει τα χέρια σου κάνοντάς τα απαλά και βελούδινα, αλλά και έτοιμα να «δεχθούν» την ενυδατική κρέμα χεριών που θα απλώσεις στη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Κανένα μανικιούρ! 5 κρέμες χεριών και 5 λαδάκια για παρανυχίδες για τέλεια χέρια

  • 15 super luxurious κρέμες χεριών που αξίζουν και το τελευταίο cent 


Πηγή