Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

DIY Time! Ξεκούρασε τα πόδια σου με ένα απολαυστικό foot scrub

Μπορεί να σου κάνει εντύπωση που σου προτείνουμε να κάνεις foot scrub για να ξεκουραστείς μιας και δεν κυκλοφορείς πολύ στους δρόμους λόγω lockdown και γενικά δεν μετακινείσαι. Η σκέψη σου είναι σωστή… Όχι ολόσωστη, όμως!

Κουράζεσαι αρκετά και που μένεις στο σπίτι. Το γεγονός ότι τώρα κάνεις περισσότερες δουλειές του σπιτιού (πώς να περάσει άλλωστε η ώρα), σφουγγαρίζεις, καθαρίζεις και τακτοποιείς βιβλιοθήκες που δεν ήξερες καν τι περιείχαν μέσα, νομίζεις πως δεν ταλαιπωρεί τα πόδια σου; Φυσικά και τα ταλαιπωρεί!

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να κάνεις ένα DIY foot scrub για να χαλαρώσεις. Και όχι μόνο… Το συγκεκριμένο scrub, που θα δεις παρακάτω, είναι και θερμαντικό, πράγμα που το κάνει ακόμα πιο δελεαστικό μέσα σε αυτήν την παγωνιά. Απολεπίζει κιόλας το δέρμα! Τι άλλο, άραγε, να ζητήσει κανείς;

Θα χρειαστείς:

2 κούπες γάλα

2 κούπες χλιαρό νερό

3 κουταλιές ζάχαρη

1 κουταλιά λάδι καρύδας

Ρίξε το γάλα και το νερό σε μία λεκάνη και βάλε μέσα τα πόδια σου. Μείνε εκεί για 15 λεπτά. Βγάλε τα πόδια σου από το μείγμα, πάρε ένα μπολ και ανακάτεψε τη ζάχαρη με μισή κουταλιά ελαίου καρύδας. Με τη χούφτα σου πάρε λίγο από αυτό το scrub, άπλωσέ το στην πατούσα και στο κουντεπιέ και κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλο το πόδι. Ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό.

Τώρα, χρησιμοποίησε το υπόλοιπο λάδι καρύδας για να κάνεις μασάζ στα πόδια σου και τέλος φόρεσε τις κάλτσες σου. Σου εγγυόμαστε πως μετά από αυτό το beauty treatment δε θα έχεις λόγια να περιγράψεις το πόσο υπέροχα αισθάνεσαι.

Α! Με ένα scroll στην παρακάτω gallery και δες πώς ακριβώς θα ωφελήσουν τα πόδια σου τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις στο foot scrub.

Διάβασε ακόμα: Αυτό το λάθος κάνεις όταν λούζεις τα μαλλιά σου


Πηγή