Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

DIY Time! Φτιάξε δύο scrub για πρόσωπο και σώμα με τα πιο απλά υλικά της κουζίνας σου

Η καραντίνα, όπως μάθαμε προχθές, θα συνεχιστεί και τις πρώτες μέρες του Μαρτίου μιας και τα κρούσματα κορονοϊού όλο και αυξάνονται. Δεν θέλουμε, όμως, να πανικοβάλλεσαι, ούτε και να αγχώνεσαι. Θα προσέχεις, θα τηρείς όλα τα μέτρα προστασίας και θα δεις πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

Μέχρι να συμβεί αυτό εσύ μπορείς να συνεχίσεις ό,τι πολύ σωστά ξεκίνησες στο πρώτο, περσινό lockdown. Τι εννοούμε; Μα, φυσικά, να αφοσιωθείς στην ομορφιά σου. Να κάνεις beauty treatments για να περιποιείσαι το δέρμα σου και να αφιερώνεις προσωπικό χρόνο στον εαυτό σου.

Ξεκίνα από απόψε το βράδυ, λοιπόν! Είναι Παρασκευή και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να υποδεχθείς το Σαββατοκύριακο. Κάνε τα scrub προσώπου και σώματος που σου προτείνουμε παρακάτω, απομάκρυνε όλα τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου και γίνε η πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού σου.

Δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο εξάλλου! 10 λεπτά είναι αρκετά και για τις δύο σπιτικές συνταγές. Καλή επιτυχία!

Scrub προσώπου

2 κουταλιές ζάχαρη

1 κουταλιά λάδι καρύδας

Ανακάτεψε καλά τα δύο υλικά και άπλωσε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο, αλλά και στον λαιμό, αν θέλεις. Η ζάχαρη θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου, ενώ το λάδι καρύδας θα ενυδατώσει την επιδερμίδα χαρίζοντάς σου το πιο απαλό πρόσωπο ever. Αν σου μείνει scrub, μπορείς να το τοποθετήσεις σε ένα βάζο στο ψυγείο για τρεις μήνες.

Scrub σώματος

1 κούπα θαλασσινό αλάτι

¼ κούπας λάδι της προτίμησής σου (ελαιόλαδο, jojoba oil, avocado oil, αμυγδαλέλαιο κλπ.)

Αιθέριο έλαιο της επιλογής σου

scrub swmatos

Ανακάτεψε τα υλικά, μπες στο μπάνιο σου, ρίξε λίγο νερό στο σώμα σου και ξεκίνα το απολαυστικό scrub σου. Με απαλές και κυκλικές κινήσεις κάνε μασάζ σε όλο το σώμα σου για μερικά λεπτά. Τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Το αλάτι θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα, ενώ το λάδι θα ενυδατώσει βαθιά το δέρμα σου. Τα αιθέρια έλαια, αν τα επιλέξεις, θα μπορέσουν να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα και να της προσφέρουν όλα τα αντιμικροβιακά, αντιβακτηριδιακά και αντιοξειδωτικά οφέλη τους.

Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε την προσοχή σου! Μη χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο scrub στο πρόσωπό σου για κανέναν απολύτως λόγο. Κι αυτό, γιατί οι κόκκοι του αλατιού είναι αρκετά χοντροί και το μόνο που θα πετύχεις είναι να τραυματίσεις την επιδερμίδα σου, να προκαλέσεις κοκκινίλες και ερεθισμούς. Το scrub με αλάτι αφορά αποκλειστικά και μόνο το σώμα!

Διάβασε ακόμα: Υποφέρεις από τριχόπτωση; Αυτά τα 7 αιθέρια έλαια θα σε «σώσουν»


Πηγή