Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

DIY Time! Φτιάξε μόνη σου την πιο… γευστική μάσκα χειλιών

Τα χείλη είναι ένα «καυτό» θέμα τις εποχές με ακραίες θερμοκρασίες. Δηλαδή, το καλοκαίρι και τον χειμώνα. Και μιας και οδεύουμε δυναμικά προς τα πρώτα γερά κρύα, πρέπει να αρχίζουμε να ενυδατώνουμε βαθιά τη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου.

Όχι, δεν αρκεί μόνο ένα lip balm για να έχεις όμορφα, λαμπερά και υγιή χείλη. Χρειάζεται να κάνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μάσκες, ώστε να τα ενυδατώνεις βαθιά. Η «beauty» αυτή υποχρέωση γίνεται ακόμα πιο επιτακτική τώρα που φοράμε παντού μάσκα προστασίας.

Βλέπεις, υπάρχει τριβή της μάσκας πάνω στα χείλη μας και αν συνυπολογίσουμε σε όλο αυτό και τα μικρόβια και βακτήρια που αναπτύσσονται εκεί μέσα, καταλαβαίνεις πόσο ανάγκη έχουν τα χείλη σου από περιποίηση. Γι’ αυτό, λοιπόν, αποφασίσαμε σήμερα το πρωί να σου προτείνουμε μια λαχταριστή και πεντανόστιμη… μάσκα χειλιών. Ναι, ναι! Αφού την αφήσεις στα χείλη σου για 10 λεπτά, μετά μπορείς άνετα να τη φας.

Θα χρειαστείς:

Γιαούρτι

Μέλι

maska xeiliwn me meli

Ανακάτεψε καλά το μείγμα, άπλωσέ το στα χείλη και αφού περάσουν δέκα λεπτά ξέπλυνε καλά. Όπως σίγουρα θα γνωρίζεις (εμείς όμως στο ξαναλέμε), το μέλι θα χαρίσει απαλότητα και θρέψη στα χείλη σου, τα οποία με τις αλλαγές του καιρού και την πτώση της θερμοκρασίας χρειάζονται περισσότερη προστασία. Το γιαούρτι, με τη σειρά του, θα ενυδατώσει τα χείλη σε βάθος και θα απομακρύνει την ξηρότητα και αφυδάτωση.

Δοκίμασε τη μάσκα αυτή άμεσα και φρόντισε τα χείλη σου όπως τους αρμόζουν! Ειδικά τώρα, που θα βιώσουμε ένα δεύτερο lockdown, έχουμε την ευκαιρία να μας φροντίσουμε και με το παραπάνω. Περιποιήσου, λοιπόν, κι εσύ τον εαυτό σου και… για οποιαδήποτε απορία έχεις μη διστάσεις να μας ρωτήσεις στο Instagram account του Queen.gr!

Διάβασε ακόμα: Όσα πρέπει να κάνεις για να υποδεχθείς πανέτοιμη την καραντίνα




Πηγή