Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

DIY Time! Φτιάξε την τέλεια μάσκα ομορφιάς με καρπούζι για άμεση ενυδάτωση

Αύριο ολοκληρώνεται- ημερολογιακά τουλάχιστον- η πιο όμορφη εποχή του χρόνου: το καλοκαίρι. Σε λίγο καιρό (αν όχι ήδη), οι υπέροχες μέρες που λιαζόσουν κάτω από τον καυτό ήλιο και απολάμβανες το μπάνιο σου στη θάλασσα θα αποτελούν παρελθόν. Γιατί τι θέλουμε σε αυτήν τη ζωή για να είμαστε ευτυχισμένες; Την υγεία μας πάνω από όλα και εν συνεχεία μερικές στιγμές χαλάρωσης και ανεμελιάς.

Αυτή η καλοκαιρινή ανεμελιά, όμως, που περιλαμβάνει το αλάτι της θάλασσας και τον καυτό ήλιο, έχει ως αποτέλεσμα -πολλές φορές- την αφυδάτωση της επιδερμίδας μας. Πόσες φορές δεν έχεις επιστρέψει από την παραλία και δεν έχεις παρατηρήσει να είναι κάπως θαμπό ή άγριο το δέρμα σου;! Να νιώθεις, βρε παιδί μου, την ανάγκη να το ενυδατώσεις και να το δροσίσεις εδώ και τώρα.

Ε, λοιπόν, μπορείς να το κάνεις και επιβάλλεται να το κάνεις φτιάχνοντας άμεσα την πιο εύκολη και ενυδατική μάσκα ομορφιάς για το πρόσωπό σου. Είναι η μάσκα που λατρεύουν top models, όπως η Miranda Kerr και η Irina Shayk, είναι πανεύκολη και χρειάζεσαι μόνο τρία υλικά για να τη φτιάξεις.

Θα χρειαστείς:

1 πατάτα

Μισή φέτα καρπούζι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Αφού βράσεις και λιώσεις την πατάτα, θα την ανακατέψεις με το καρπούζι και το μέλι, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα θα την απλώσεις σε καθαρό πρόσωπο, θα την αφήσεις να δράσει για 20 λεπτά και θα ξεπλύνεις με χλιαρό νερό.

diy maska me meli kai karpouzi

Αυτά τα τρία συστατικά περιέχουν πλήθος από θρεπτικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, που μπορούν να θρέψουν την επιδερμίδα σου, να τη φροντίσουν και να την ενυδατώσουν βαθιά χαρίζοντάς της την πιο λαμπερή εκδοχή της. Το μέλι έχει την ικανότητα να θεραπεύει, να ανανεώνει και να ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα απομακρύνει τους ρύπους και την κάνει απαλή και νεανική. Το καρπούζι, όπως σίγουρα γνωρίζεις, περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, και έτσι θα αναζωογονήσει και θα δροσίσει το δέρμα σου, ενώ η πατάτα θα καταπολεμήσει την πρόωρη γήρανση που προκαλείται από την υπερέκθεση στον ήλιο. Ακόμα να την ετοιμάσεις;

Διάβασε ακόμα: Η Ζέτα Μακρυπούλια δοκίμασε το πιο ανατρεπτικό hairlook του καλοκαιριού


Πηγή