Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

DIY Time! Φτιάξε το πιο ενυδατικό body spray με πράσινο τσάι

Ο Αύγουστος- δυστυχώς- φτάνει στο τέλος του και ημερολογιακά τουλάχιστον το καλοκαίρι μας αποχαιρετά. Αν και δύσκολη και πρωτόγνωρη η περίοδος που όλες βιώνουμε, σίγουρα απολαύσαμε τα μπάνια μας και τον ήλιο, είτε σε κάποιο ελληνικό νησί, είτε στο εξοχικό μας, είτε σε κάποια παραλία της Αττικής.

Η έκθεση, λοιπόν, στον ήλιο, στο αλάτι της θάλασσας και στο χλώριο της πισίνας έχει αφυδατώσει και ταλαιπωρήσει την επιδερμίδα μας όσο ποτέ άλλοτε. Αυτό που χρειαζόμαστε κι εμείς κι εσύ άμεσα είναι ένα ενυδατικό προϊόν, το οποίο θα βοηθήσει το δέρμα να αναζωογονηθεί, να ανακτήσει τη χαμένη υγρασία του και να πάψει να είναι αφυδατωμένο.

Όχι, όχι! Δε χρειάζεται να τρέξεις να προμηθευτείς κάποια ενυδατική κρέμα. Μπορείς μόνη σου με απλά και πολύ ευεργετικά υλικά να φτιάξεις ένα φανταστικό body spray, που θα σε δροσίζει κάθε φορά που θα ψεκάζεσαι!

Θα χρειαστείς:

1/4 κούπας πράσινο τσάι

Μισό αγγούρι

1 κουταλιά της σούπας aloe vera gel

Αιθέριο έλαιο μέντας (προαιρετικά)

Μικρό μπουκαλάκι με spray

prasino tsai diy body spray

Βράσε ένα φακελάκι τσάι και τοποθέτησε το ρόφημα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Λιώσε το μισό αγγούρι, έτσι ώστε να γίνει πουρές. Έπειτα, τοποθέτησε αυτά τα δύο υλικά μαζί με το aloe vera gel και το αιθέριο έλαιο μέντας σε ένα μπουκαλάκι με spray και το μείγμα σου είναι έτοιμο για να ψεκάσεις το σώμα σου. Μπορείς να διατηρήσεις το body spray για μια εβδομάδα στο ψυγείο και να ψεκάζεις κάθε φορά που νιώθεις ότι το σώμα σου έχει ανάγκη από ενυδάτωση.

Και πίστεψέ μας. Αμέσως θα αισθανθείς μια αναζωογόνηση και αίσθηση δροσιάς. Άλλωστε, το αγγούρι έχει περιεκτικότητα 90% σε νερό και άρα θα ενυδατώσει βαθιά την επιδερμίδα του σώματός σου, ενώ το πράσινο τσάι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά συστατικά, που με τη σειρά τους θα βοηθήσουν στη φυσική αποτοξίνωση του σώματος, ενώ το aloe vera gel θα καταπραΰνει βαθιά το σώμα από την έκθεση στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Μην αργείς, λοιπόν… Δοκίμασέ το!

Διάβασε ακόμα: Σπυράκι ή επιχείλιος έρπης; Έτσι θα τα ξεχωρίσεις


Πηγή