Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

DIY Time! Ώρα να αποτοξινωθείς από το πασχαλινό τραπέζι με ένα… body detox scrub

Το Πάσχα έφαγες πολύ. Παραδέξου το! Το γιορτινό τραπέζι είχε όλα τα κλασικά ελληνικά φαγητά με το σουβλιστό αρνί να κατέχει την πρωτοκαθεδρία και τα συνοδευτικά να σε βάζουν διαρκώς στον πειρασμό να φας λίγο ακόμα. Για τα γλυκά ας μην το συζητήσουμε. Ακόμα συνοδεύεις τον πρωινό καφέ σου με τσουρέκι που έχει περισσέψει και πασχαλινά κουλουράκια. «Μην πάνε χαμένα», σκέφτεσαι. Λογικό!

Ναι μεν δεν έχεις τι να κάνεις τόσα καλούδια, αλλά από την άλλη κι εσύ έχεις σκάσει. Έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει η αποτοξίνωση, λοιπόν. Κι επειδή ξέρουμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη διαδικασία, εμείς δεν θα σε βάλουμε σε… διατροφικά καλούπια. Θα σου προτείνουμε να κάνεις το πιο εύκολο, γρήγορο και μυρωδάτο detox scrub σώματος, για να πάρει τα πάνω της η επιδερμίδα του σώματός σου και να απομακρυνθούν ορισμένα λίπη. Μην ξεχνάς πως ο καιρός έχει φτιάξει πολύ και δεν αργεί το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα.

Ε, θέλεις το δέρμα σου να είναι υπέροχο! Αυτό, λοιπόν, θα το καταφέρεις με ένα scrub με πρωταγωνιστή το νεράντζι. Οι γειτονιές είναι γεμάτες με νεράντζια αυτήν την περίοδο, οπότε… δεν έχεις παρά να κόψεις μερικά και να τα χρησιμοποιήσεις για να γίνεις ακόμα πιο όμορφη. Το ήξερες πως η φλούδα αυτού του φρούτου έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες και μπορεί να μεταμορφώσει το δέρμα σου; Κι όμως, γίνεται! Γι’ αυτό μη χάνεις άλλον χρόνο και ετοίμασε ευθύς αμέσως το detox scrub σώματος, που σου προτείνουμε παρακάτω.

Θα χρειαστείς:

¾ κούπας λάδι καρύδας

2 κούπες ζάχαρη

2 κουταλιές μέλι

Φλούδες από 2-3 νεράντζια

Πλύνε πολύ καλά τα νεράντζια, ξεφλούδισέ τα και τοποθέτησε τις φλούδες σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ πρόσθεσε τη ζάχαρη και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ βάλε το λάδι καρύδας, λιώσε το για 10 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων και πρόσθεσέ το στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακάτεψε πολύ καλά και… το detox scrub σου είναι έτοιμο!

scrub detox pasxa

Πάρε μικρές ποσότητες στα χέρια σου και κάνε μασάζ σε όλο το σώμα. Με τις φλούδες νεραντζιού επίμεινε σε σημεία, όπως οι μηροί και τα λεγόμενα «ψωμάκια», αλλά και στα μπράτσα σου. Η βιταμίνη C, που περιέχουν τα νεράντζια, προάγει την καύση λίπους και ενεργοποιεί παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος. Σε συνδυασμό με το λάδι καρύδας και το μέλι, που έχουν ενυδατικές ιδιότητες, θα δεις πως η αίσθηση όταν θα ξεπλυθείς και θα αγγίξεις την επιδερμίδα σου πραγματικά θα είναι μοναδική!

Cover photo: @islandspasauna

Διάβασε ακόμα: 5+1 hacks για να απογειώσεις τα σγουρά μαλλιά σου


Πηγή