Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

DIY Time! 6 συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο για το πρόσωπο, το σώμα & τα μαλλιά

Ελαιόλαδο! Ένα συστατικό που υπάρχει άφθονο στη χώρα μας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι. Η ελιά και το λάδι της είναι το top υλικό του τόπου μας, αυτό που μας έχει κάνει να ξεχωρίζουμε παγκοσμίως και που φέρει ολόκληρη ιστορία μαζί του.

Το λάδι ελιάς, όμως, δεν είναι μόνο για να το τρώμε στα φαγητά μας. Είναι και ένα απίστευτα ευεργετικό υλικό… ομορφιάς. Σίγουρα το ξέρεις- αλλά θα στο υπενθυμίσουμε- πως το ελαιόλαδο μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα και τα μαλλιά μας. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε, και άρα προσφέρει αντιγήρανση, ενώ είναι και βαθιά ενυδατικό. Με λίγα λόγια, είναι απλά θαυματουργό!

Θα μας πεις… Και πώς θα το χρησιμοποιήσεις για να γίνεις πιο όμορφη; Δοκιμάζοντας τις έξι συνταγές ομορφιάς που θα βρεις παρακάτω. Θα ανακαλύψεις δύο συνταγές για το κάθε σημείο επάνω σου. Δύο για το πρόσωπο, δύο για τα μαλλιά, δύο για το σώμα!

Ειδικά αν αυτήν την περίοδο το budget σου είναι κάπως περιορισμένο για την αγορά skincare και hair care προϊόντων, γιατί καταξοδεύτηκες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αυτές οι DIY beauty συνταγές κυριολεκτικά θα σε σώσουν. Και εσένα και το πορτοφόλι σου.

ΠΡΟΣΩΠΟ

Αντιγηραντικό serum

2 κουταλιές aloe vera gel

1 κουταλιά καστορέλαιο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κάψουλα βιταμίνη Ε

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και θα έχεις έτοιμο ένα serum αντιγήρανσης, που μειώνει δραστικά λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Χρησιμοποίησέ το κάθε βράδυ στο πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς, κάνοντας παράλληλα μασάζ με ανοδικές κινήσεις. Το πρωί που θα σηκωθείς ξέπλυνε με χλιαρό νερό και θα δεις πως η επιδερμίδα σου θα είναι πλήρως ανανεωμένη! Το μείγμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για δύο εβδομάδες περίπου.

Scrub χειλιών

Σε ένα μπολ ανακάτεψε μιάμιση κουταλιά ελαιόλαδο, δύο κουταλιές ζάχαρη και μια κουταλιά μέλι και άπλωσε το μείγμα στα χείλη σου. Κάνε μασάζ με απαλές κινήσεις για μερικά λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Τα νεκρά κύτταρα θα απομακρυνθούν, θα «καθαρίσουν» εντελώς τα χείλη σου και θα είναι πιο μαλακά και απαλά από ποτέ για να βάλεις το κραγιόν σου. Ναι… για να συνεχίζεις να είσαι περιποιημένη και όμορφη με το κραγιόν σου στα zoom calls και το 2021.

lip scrub

ΣΩΜΑ

Μάσκα χεριών

Βράσε και ξεφλούδισε μια πατάτα, λιώσε τη και πρόσθεσε μια κουταλιά ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά και άπλωσε τον πουρέ πάνω στα χέρια σου. Άσε τη μάσκα να δράσει 15 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά. Σε περίπτωση που έχεις ταλαιπωρημένο δέρμα θα νιώσεις τεράστια ανακούφιση, ενώ η περιοχή θα είναι και βαθιά ενυδατωμένη.

Scrub σώματος

Ανακάτεψε μια κούπα αλάτι με 1¼ κούπας ελαιόλαδο και έχεις έτοιμο το πιο αποδοτικό απολεπιστικό σώματος. Κατά τη διάρκεια του μπάνιου, άπλωσε το μείγμα σε όλο το σώμα σου και κάνε πολύ ελαφρύ μασάζ. Όχι επίμονες κινήσεις, για να μην τραυματίσεις το δέρμα σου. Έπειτα, ξέπλυνε καλά και θα δεις πόσο λαμπερή και απαλή θα είναι η επιδερμίδα σου.

maska malliwn diy

ΜΑΛΛΙΑ

Conditioner

Ανακάτεψε μισό ώριμο, λιωμένο αβοκάντο με μισή κουταλιά ελαιόλαδο και τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου και δημιούργησε το πιο ενυδατικό conditioner για τα μαλλιά σου. Πώς θα το χρησιμοποιήσεις; Όπως ακριβώς και το κανονικό conditioner σου. Μετά το λούσιμο με σαμπουάν, άπλωσε λίγη ποσότητα στις άκρες και άσε το για 3-5 λεπτά. Τέλος, ξέπλυνε και θαύμασε τα απόλυτα ενυδατωμένα και λαμπερά μαλλιά σου.

Μάσκα μαλλιών

Ανακάτεψε μισή κούπα μέλι με μισή κούπα ελαιόλαδο. Βάλε το μείγμα σε κατσαρολάκι και ζέστανέ το στο μάτι της κουζίνας μέχρι το μέλι να λιώσει και να γίνει ένα με το λάδι. Αφού κρυώσει λίγο η μάσκα, άπλωσέ τη στα μαλλιά σου και άσε τη για όσο περισσότερο μπορείς. Μετά, λούσου κανονικά και… δες στον καθρέφτη σου τα πιο όμορφα μαλλιά που είχες ποτέ.

Διάβασε ακόμα: 5 απίστευτοι λόγοι που τα μαλλιά σου μυρίζουν κάπως… περίεργα


Πηγή