Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Εξαφανίστε τα «ψωμάκια» με αυτές τις super ασκήσεις!

Εξαφανίστε τα «ψωμάκια» με αυτές τις super ασκήσεις!

Οι μεγαλύτεροι εχθροί της γυναικείας σιλουέτας δεν είναι άλλοι από την κυτταρίτιδα, το κοιλιακό λίπος και φυσικά τα ενοχλητικά ψωμάκια! Οι περισσότερες από εμάς ταλαιπωρούμαστε με κάποιο από αυτά –αν όχι με όλα-.
Αυτό, λοιπόν, που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσέχουμε όσο περισσότερο μπορούμε τη διατροφή μας και φυσικά να γυμναζόμαστε εντατικά. Τρέξιμο, γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο… αποτελούν ιδανικές λύσεις για να χάσουμε τα περιττά κιλά και να βοηθήσουμε το σώμα μας να κάψει το λίπος που πάει και κάθεται εκεί ακριβώς που δε θέλουμε.

 
Ακολουθήστε τις παρακάτω ασκήσεις και δείτε το σώμα σας να αλλάζει σε σύντομο χρονικό διάστημα:
– Σταθείτε σε όρθια στάση και σηκώστε το δεξί σας πόδι προς τα πίσω. To πόδι σας πρέπει να είναι καλά τεντωμένο και τα πέλματά σας flex. Μείνετε μερικά δευτερόλεπτα πίσω και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε. Κατά την εκτέλεση της άσκησης μην ξεχνάτε να σφίγγετε πολύ καλά τους γλουτούς καθώς και την κοιλιά σας. Κάνετε 3 σετ των 12 επαναλήψεων για κάθε πόδι.
– Σταθείτε σε όρθια στάση και ανοίξτε καλά τα πόδια σας φροντίζοντας τα πέλματά σας να κοιτούν προς τα έξω. Κάνετε βαθύ ημικάθισμα, κατεβαίνοντας όσο πιο χαμηλά μπορείτε. Μείνετε κάτω για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα ανεβείτε στην αρχική σας θέση. Η πλάτη σας θα πρέπει να είναι ίσια και η κοιλιά σας καλά σφιγμένη. Κατά την εκτέλεση της άσκησης προσέχετε να μην περνούν τα γόνατά σας τις μύτες των ποδιών σας. Κάνετε 4 σετ των 15 επαναλήψεων.

 

y5445yy 3b612
– Ξαπλώνετε στο χαλάκι γυρνώντας το σώμα σας στη δεξιά σας πλευρά. Από πλάγια, λοιπόν, θέση στηρίζετε το σώμα σας στο δεξί γόνατο και τη δεξιά παλάμη και σηκώνετε το αριστερό σας πόδι ψηλά μέχρι να έρθει παράλληλο στο έδαφος. Φροντίστε κατά την εκτέλεση της άσκησης να έχετε καλά τεντωμένο πόδι και σφιχτή κοιλιά. Μείνετε σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα κατεβαίνετε στην αρχική σας θέση. Κάνετε 3 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πόδι.
– Σταθείτε όρθιες, με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα και τα χέρια σας τοποθετημένα στη μέση για ισορροπία. Από αυτή τη στάση, ανασηκώνετε προς τα πλάγια το αριστερό σας πόδι και αφού το ανεβάσετε όσο πιο ψηλά μπορείτε, κάνετε μεγάλη κυκλική κίνηση. Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πρέπει να έχετε καλά σφιγμένη κοιλιά και γλουτούς. Με το που ολοκληρώσετε τον κύκλο κατεβαίνετε στην αρχική σας θέση και αλλάζετε πόδι. Κάνετε 3 σετ των 10 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

 

 

 

Πηγή: queen.gr