Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Γρήγορο αδυνάτισμα: 5 top μυστικά για να πετύχεις το στόχο σου!

Γρήγορο αδυνάτισμα: 5 top μυστικά για να πετύχεις το στόχο σου!

Τετάρτη μετά το Πάσχα σήμερα και ήδη νιώθουμε τύψεις για τις δεκάδες λιχουδιές που απολαύσαμε. Το να σκεφτόμαστε το παρελθόν είναι ανούσιο για αυτό ακριβώς κοιτάμε πια το… μέλλον! Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε για να αποκτήσουμε επιτέλους το σώμα των ονείρων μας; Η απάντηση είναι απλή: διατροφή και γυμναστική. Λίγο-πολύ όλες ξέρετε τι πρέπει να κάνετε όσον αφορά την υγιεινή διατροφή, τι γίνεται όμως με το κεφάλαιο γυμναστική; Πώς θα καταφέρουμε να μείνουμε πιστές σε αυτή και να πετύχουμε το στόχο μας;

 
Ο personal trainer και συγγραφέας του βιβλίου The 30-Second Body, Adam Rosante, δίνει τις δικές του συμβουλές επιτυχίας. Πάμε να τις δούμε:
1. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να βρείτε το workout που σας αρέσει και να «του δώσετε να καταλάβει»! Αν για παράδειγμα σας αρέσει η κολύμβηση γραφτείτε στο πλησιέστερο κολυμβητήριο. Αν είσαστε κορίτσια της δράσης ρίξτε το στο kickboxing. Αν είσαστε λάτρεις της φύσης τότε φροντίστε να βγαίνετε για περπάτημα ή τρέξιμο όσο πιο συχνά μπορείτε. Σύμφωνα με τον Adam, όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα που σας αρέσει τείνετε να το εγκαταλείπετε πιο δύσκολα από αυτό που ακολουθείτε αναγκαστικά.
2. Δεύτερο και εξίσου σημαντικό tip είναι να καταλάβετε αν σας αρέσουν οι ομαδικές ή οι ατομικές προπονήσεις. Αν σας αρέσει να είσαστε με κόσμο, γραφτείτε στα ομαδικά προγράμματα του γυμναστηρίου σας και μαζί με την κολλητή σας ρίξτε το στο χορό, το step, τη Zumba, το Pilates, τη Yoga. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε τένις, βόλεϊ ή όποιο άλλο ομαδικό άθλημα σας εξιτάρει. Αν πάλι χρειάζεστε κάποιον να σας σπρώχνει, τότε προτιμήστε την προπόνηση με personal trainer, ο οποίος και θα σας ελέγχει στενά!

 

20d2373f272790abf9bb0f64e3ea05cd c4c00
3. Πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Αν δε δοκιμάσετε διαφορετικά είδη άσκησης, δε θα μάθετε ποτέ ποιο σας γεμίζει.
4. Τις ημέρες που δεν έχετε διάθεση για γυμναστική απλώς σκεφτείτε για μερικά λεπτά τι είναι αυτό που σας ωθεί να γυμναστείτε τις άλλες μέρες. Ποιος είναι ο στόχος σας; Τι θέλετε να βελτιώσετε πάνω σας; Γεμίστε δύναμη και κουράγιο και πάρτε τη… μεγάλη απόφαση.
5. Το κόλπο των χρημάτων! Σύμφωνα με τον Rosante, όταν έχετε ήδη προπληρώσει τα μαθήματα ή τις συνδρομές σας είναι πιο δύσκολο να εγκαταλείψετε το στόχο σας, μιας και το κεφάλαιο χρήματα σας χτυπάει καμπανάκι! Μήπως να λέγατε ναι στην ετήσια συνδρομή του γυμναστηρίου σας;

 

Πηγή: queen.gr