Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Λιποδιάλυση μέσω laser: Επίθεση στο λίπος

Λιποδιάλυση μέσω laser: Επίθεση στο λίπος

Οι περισσότεροι άνθρωποι, είτε γυναίκες είτε άνδρες, παρουσιάζουν λιποαποθήκες με λιποδιστροφία σε περιοχές όπως στο πηγούνι, στα μάγουλα, στο θώρακα, στην κοιλιά, στους μηρούς, στους γλουτούς, στις γάμπες, ή στα χέρια…..

Οποιοδήποτε είδος γυμναστικής και διατροφής, τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να΄΄σπάσει΄΄ το βάθος της λιποαποθήκης, ενώ όταν περνά ο καιρός, αυτή γίνεται πιο σταθερή, αυξάνοντας την απογοήτευσή μας. Με την μέθοδο της λιποδιάλυσης μέσω laser, γίνεται το ” σπάσιμο” των λιποαποθηκών, παροχετεύεται άμεσα ο λιπώδης ιστός και συγχρόνως γίνεται σύσφιξη στις περιοχές που εφαρμόζεται, ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες, για την παραγωγή του κολλαγόνου.

Είναι μια συνδυασμένη ‘‘επίθεση” στο λίπος, παροχέτευση αυτού, αλλά και ενίσχυση του κολλαγόνου μας, για να επέλθει η σύσφιξη των περιοχών που μας ενδιαφέρουν. Η μέθοδος αυτή, μπορεί να γίνει με τοπική-περιοχική αναισθησία μόνον, αλλά όταν εφαρμόζεται σε μεγάλες περιοχές, βρίσκει πρακτική με την συμπαράσταση αναισθησιολόγου. Με μικρά τσιμπήματα γίνεται η τοπική αναισθησία, όπως και στην συνέχεια, όπου με ΄’τσιμπήματα” διοχετεύεται το laser στις περιοχές, και λιώνει το λίπος, το οποίο σταδιακά αφαιρείται. Τελειώνοντας, ενεργοποιείται το υποδόριο για την σύσφιξη της επιδερμίδας.

Πολλές φορές επεξεργαζόμαστε το υλικό και το εμφυτεύουμε άμεσα σε περιοχές όπου το χρειαζόμαστε για ΄΄γέμισμα” όπως ρυτίδες, χείλια κ. λ .π.
Ενώ λοιπόν επιτυγχάνεται σμίλευση μερικών περιοχών, παράλληλα γίνεται ανανέωση άλλων κατά την διάρκεια της ίδιας συνεδρίας. Ανάλογα με το πρόβλημα, την θέση του, αλλά και την έκτασή του, τοποθετούνται ειδικά καλσόν, ζώνες θώρακος, κοιλίας κ. λ. π για 4 ημέρες τουλάχιστον μετά την επέμβαση. Οι ασθενείς, δεν ταλαιπωρούνται, δεν χρειάζονται νοσηλεία και επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητές τους.

Η μέθοδος αποτελεί εξέλιξη της συμβατικής λιποαναρρόφησης και βοηθά στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αισθητικά αποτελέσματος.
Δεν υπάρχουν τομές στο δέρμα, ούτε ράμματα, επομένως, τα αποτελέσματα αυτής της τεχνικής, είναι άμεσα ορατά με την λήξη της επέμβασης και μόνιμα. Όσο περνάει ο καιρός, η σύσφιξη είναι μεγαλύτερη.

Από την εφηβεία λοιπόν έως και την εμμηνόπαυση, συσσωρεύεται σταδιακά το λίπος το οποίο λειτουργεί βάσει των τελευταίων εξελίξεων στην πλαστική χειρουργική, σαν βασικό εργαλείο, για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων σε διάφορες εγχειρητικές διαδικασίες.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr