Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Μήπως να τις δοκιμάζατε; 3 ασκήσεις που θα γραμμώσουν το σώμα σας άμεσα

Μήπως να τις δοκιμάζατε; 3 ασκήσεις που θα γραμμώσουν το σώμα σας άμεσα

Η γυμναστική δεν είναι το ατού σας. Μπορεί να έχετε δοκιμάσει όλες τις τάξεις του γυμναστηρίου σας, αλλά το πρόσωπο σας δεν είναι και τόσο… οικείο στο γυμναστή. Σας αρέσουν τα ωραία και γυμνασμένα κορμιά, αλλά όταν φτάνει η ώρα να φορέσετε φόρμα, προτιμάτε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

Να σας υπενθυμίσουμε, πως τα ψέματα τελειώνουν και το καλοκαίρι δεν αργεί. Όχι δεν βιαζόμαστε, απλά ξέρουμε πως πρέπει να οργανωθείτε… άμεσα. Δείτε 3 ασκήσεις που θα ενδυναμώσουν όλο σας τον κορμό και θα σας χαρίσουν το απόλυτο καλοκαιρινό σώμα για το…2015:

 

Άσκηση 1
Σταθείτε σε όρθια στάση με τα πόδια σας ελαφρά ανοιχτά. Κρατήστε τη μπάλα στο ύψος των γοφών σας και έχετε τα χέρια σας τεντωμένα. Από τη θέση αυτή, λυγίστε τους αγκώνες σας και φέρτε την μπάλα στο ύψος του στήθους σας και έπειτα τεντώστε τα και πάλι. Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο της άσκησης η μπάλα πρέπει να ξεπερνάει το ύψος των ματιών σας. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε την άσκηση αυτή για 15 φορές.

shoulder-curl1 300

* Κάνετε 2 σετ των 15 επαναλήψεων

 

Άσκηση 2

Καθίστε σε έναν πάγκο προπόνησης ή σε μία σταθερή καρέκλα και τοποθετήστε τα χέρια σας στην άκρη του επίπλου, λυγισμένα (τα δάχτυλα σας πρέπει να κοιτάνε προς τα εμπρός). Ταυτόχρονα, στερεώστε τα πόδια σας πάνω στην μπάλα του πιλάτες ακουμπώντας τις γάμπες σας πάνω της. Κάνετε μία κίνηση προς τα εμπρός μέχρι οι γλουτοί σας να βρεθούν στον αέρα. Από τη θέση αυτή, τεντώστε τα χέρια σας και ύστερα λυγίστε τα ξανά για 10 φορές. Κατά το λύγισμα, τα οπίσθια σας πρέπει να κατεβαίνουν λίγο πιο χαμηλά από το ύψος του πάγκου ή της καρέκλας και τα πόδια σας να μένουν ακίνητα.

tricepts-dip 300

* Κάνετε 2 σετ των 10 επαναλήψεων

 

Άσκηση 3

Ξαπλώνετε στο έδαφος έχοντας τα χέρια σας τεντωμένα δίπλα στα πλευρά σας και τα πόδια σας στηριγμένα πάνω στη μπάλα. Σφίξτε πολύ καλά την κοιλιά σας και βάλτε δύναμη ώστε να σηκωθούν ψηλά οι γοφοί σας. Ταυτόχρονα λυγίστε τα γόνατά σας και σπρώξτε ελάχιστα τη μπάλα προς τα έξω μέχρι το σημείο που θα ακουμπάνε μόνο οι φτέρνες σας. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετέ το για 15 φορές.

lower-ab-crunch1 300

 

* Κάνετε 2 σετ των 15 επαναλήψεων

Πηγή: queen.gr