Τρίτη , 3 Οκτώβριος 2023
Τα 4 αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεται μια γυναίκα

Τα 4 αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεται μια γυναίκα

Δεν πρέπει να είμαστε κτητικοί με τα προσωπικά μας αντικείμενα – σε μερικές περιπτώσεις όμως επιβάλλεται να κάνουμε εξαιρέσεις.

Δείτε ποια είναι τα τέσσερα αντικείμενα που απαγορεύεται να μοιραζόμαστε ακόμη και με τα πιο κοντινά μας πρόσωπα προκειμένου να αποφύγουμε επικίνδυνες λοιμώξεις και ενοχλητικούς ερεθισμούς.

1. Σαπούνι
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα προειδοποιούν ότι το κοινόχρηστο σαπούνι αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες λοίμωξης από το σταφυλόκοκκο και μάλιστα σε ένα είδος του βακτηρίου που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα αντιβιοτικά.

2. Ανθιδρωτικό
Προσοχή στη διάκριση των ενδείξεων antiperspirant – deodorant. Το αποσμητικό (deodorant) καταπολεμά τη μυρωδιά που απελευθερώνουν τα βακτήρια και συνήθως έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αντιθέτως, το ανθιδρωτικό (antiperspirant) επιβραδύνει τη διαδικασία εφίδρωσης κι έτσι δεν εξοντώνει τα μικρόβια που μεταδίδονται επάνω στο προϊόν έπειτα από την επαφή με την επιδερμίδα.

3. Ξυραφάκι
Μελέτες δείχνουν ότι ένα φαινομενικά αθώο ξυραφάκι μπορεί να συμβάλει στη μετάδοση της ηπατίτιδας Β και Γ, του ιού HIV, βακτηρίων, μυκήτων και όχι μόνο.

4. Πετσέτες
Με μια πετσέτα μπορεί να μεταδοθεί η επιπεφυκίτιδα ή η γονόρροια, ιδιαίτερα εάν είναι βρεγμένη. Η υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο μπάνιο ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη και την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών.


Πηγή: onmed.gr