Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Τανγκό με… διαβόλους

Τανγκό με… διαβόλους

Αργεντινή και Βέλγιο διεκδικούν το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Μουντιάλ

Από τη μία ο… «Θεός» Μέσι και ο «Άγγελος» Ντι Μαρία. Από την άλλη οι «κόκκινοι διάβολοι». Στο πεδίο μάχης της Μπραζίλια Αργεντινή και Βέλγιο διεκδικούν απόψε (19:00, ΝΕΡΙΤ) το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Αλεχάνδρο Σαμπέγια δεν έχει κερδίσει σε προημιτελικό από αυτόν με την Αγγλία το 1986 μετρώντας έκτοτε τρεις αποκλεισμούς στη συγκεκριμένη φάση (1998, 2006, 2010). Για το συγκρότημα του Μαρκ Βίλμοτς είναι μόλις η δεύτερη παρουσία στην οκτάδα, μετά τη νίκη επί της Ισπανίας στα πέναλτι το 1986, μέχρι η… Αργεντινή να σταματήσει την πορεία του Βελγίου στα ημιτελικά.

Ο Μάρκος Ρόχο είναι τιμωρημένος και θα τον αντικαταστήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Χοσέ Μπασάντα. Ο Σέρχιο Αγουέρο δεν είναι ακόμη σε θέση να αγωνιστεί (ίσως προλάβει τον ημιτελικό ή τον τελικό αν φτάσει ως εκεί η ομάδα του), ενώ Παλάσιο και Λαβέτσι φαίνεται πως διεκδικούν μία θέση στην επίθεση. Στον αντίποδα, επανέρχονται οι Στίβεν Ντεφούρ και Τόμας Βερμάελεν από τιμωρία και τραυματισμό αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, με την Αργεντινή να μετρά τρεις νίκες και μία ήττα. Σε Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν από μία νίκη, με το Βέλγιο να νικά 1-0 στους ομίλους το 1982 στο «Καμπ Νου» και την Αργεντινή να επικρατεί 2-0 στα ημιτελικά του 1986 στο «Αζτέκα» του Μέξικο Σίτι. Η τελευταία ήταν και η πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων.

Πιθανές συνθέσεις:

Αργεντινή (Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Φερνάντες, Μπασάντα, Σαμπαλέτα, Γκάγκο, Μασεράνο, Ντι Μαρία, Λαβέτσι (Παλάσιο), Μέσι, Ιγκουαΐν.

Βέλγιο (Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβαϊρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Βαν Μπούιτεν (Βερμάελεν), Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς, Αζάρ, Ορίτζι (Λουκάκου).

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Πηγή: sport-fm.gr