Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στην επιδερμίδα

Τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στην επιδερμίδα

Δείτε τι συμβαίνει στο δέρμα όταν τρέχετε

Φυσικά και το να τρέχετε είναι κάτι που έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, τι γίνεται όμως με το πρόσωπό και την ομορφιά σας; Παρακάτω θα μάθετε περισσότερα.

Το κόκκινο πρόσωπο είναι απόλυτα φυσικό

Αυτή η απίστευτα σέξι λάμψη που έχει το δέρμα σας μετά την άσκηση είναι πάντα το ζητούμενο αλλά κάποιες φορές ίσως δείχνετε λιγάκι  περισσότερο αναψοκοκκινισμένες από άλλες.

Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό, αφού κάθε φορά που τρέχετε τα αιμοφόρα αγγεία σας διαστέλλονται και απελευθερώνεται θερμότητα, η οποία οδηγεί σε κοκκινίλες στο δέρμα. Φυσικά οι κοκκινίλες υποχωρούν καθώς σταματάτε το τρέξιμο.

Λάμπετε απ’ την χαρά

Όταν ανεβαίνουν οι παλμοί  της καρδιάς με αερόβια άσκηση, στην ουσία χαρίζετε στο δέρμα σας μια καλή δόση οξυγονωμένου αίματος. Αυτό είναι που κάνει το δέρμα σας πιο λαμπερό από ποτέ μετά την άσκηση.

Δωρεάν σπα

Αν ψάχνετε να βρείτε τον πιο εύκολο τρόπο να δείχνετε λαμπερή, τότε δεν έχετε παρά να το ρίξετε στο τρέξιμο. Έτσι θα αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος και θα αυξηθεί και η παραγωγή του κολλαγόνου, πράγμα το οποίο θα λειτουργήσει θετικά για την επιδερμίδα σας, αφού το δέρμα θα δείχνει λείο και θα ανακτήσει την ελαστικότητά του.

Λιγότερα σπυράκια και ρυτίδες

Με την άσκηση καταφέρνουμε να διατηρήσουμε τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους, της κορτιζόλης, σε φυσιολογικά επίπεδα. Η κορτιζόλη μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγή σμήγματος, οπότε δεν αποκλείεται να δείτε το πρόσωπό σας να γεμίζει σπυράκια, αλλά και να χαλάει το κολλαγόνο της επιδερμίδας προκαλώντας ρυτίδες.

Μήπως ο ιδρώτας έχει ως αποτέλεσμα να γεμίσουμε σπυράκια;

Για το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος είναι εντελώς φυσιολογικό όταν ιδρώνουμε. Αυτό που δεν αποκλείεται είναι να γεμίσετε σπυράκια- σε διάφορα σημεία του κορμιού σας- και για αυτό να αποφεύγετε να κάθεστε με νωπά ρούχα από τον ιδρώτα για αρκετή ώρα.

Ο ιδρώτας δημιουργεί ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον και το μόνο σίγουρο είναι πως αν μείνετε με τα ιδρωμένα ρούχα δεν αποκλείεται να φράξουν οι πόροι του δέρματός σας και να δείτε κάποια επιδείνωση της ακμής σε διάφορα σημεία όπως το στήθος, την πλάτη, ή το μέτωπο.

Τοξίνες τέλος

Αν θέλετε να αποβάλλετε τις τοξίνες από το δέρμα δεν έχετε παρά να κάνετε άσκηση και θα δείτε αμέσως μετά το πρόσωπό σας να έχει μια ιδιαίτερη λάμψη και το δέρμα σας θα είναι πιο «καθαρό» και λαμπερό.

Μην ξεχνάτε όμως η υπερβολή δεν έκανε ποτέ καλό σε κανέναν…

Μην το παρακάνετε

Η έντονη δραστηριότητα ειδικά η πιο βαριά άσκηση μπορεί να χειροτερέψει την υγεία της επιδερμίδας σας, αφού σύμφωνα με έρευνα η πολύ έντονη άσκηση, ειδικά όταν η καρδιά δουλεύει πολύ γρήγορα, δεν έχει και την καλύτερη επίδραση στο δέρμα σας.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με έρευνα του 2008 στο Free Radical Biology and Medicine, μόνο η πολύ εντατική άσκηση οδηγεί σε συμπτώματα της βλάβης των κυττάρων, ενώ η μέτρια άσκηση, τρεις μέχρι πέντε ημέρες την εβδομάδα, έχει μια αναζωογονητική επίδραση για την επιδερμίδα σας.

Πηγή: womenonly.gr