Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Your insta-questions: Πόσα κιλά θα χάσω σε μία εβδομάδα αν πίνω πράσινο τσάι και βάζω αδυνατιστικά;

Μα τι να πρωτοπούμε για τον καιρό! Έχει ζεστάνει υπέροχα, οι παραλίες άνοιξαν, μπορούμε να μετακινηθούμε και το καλύτερο; Τα beach bars είναι επίσης ανοιχτά! Η καραντίνα ωστόσο εκτροχίασε πολλές από εμάς και εγώ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) είμαι μία από αυτές. Πάχυνα φίλες. Πάχυνα πολύ. Δεν κατάφερα να σταματήσω να τρώω ούτε όταν πλέον συνειδητοποίησα ότι δεν μου κάνει σχεδόν κανένα ρούχο μου. Πέρασα πολλά ups and downs μέχρι να αποδεχτώ ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι άμεσα για όλα αυτά τα κιλά (και την κυτταρίτιδα) που έχω πάρει και μέχρι να γίνει αυτό είχα ερευνήσει όποια δίαιτα αστραπή μπορείς να φανταστείς.

Φυσικά κατέληξα στο ότι δεν θα χαλάσω την υγεία μου για μερικά κιλά. Θα τα χάσω σταδιακά και σωστά. Αναρωτιόμουν όμως πόσα κιλά μπορώ να χάσω σε μία εβδομάδα και η ερώτησή σου ήρθε μαγικά την κατάλληλη στιγμή. Πόσα κιλά άραγε μπορούμε να χάσουμε σε μία εβδομάδα αν πίνουμε πράσινο τσάι που βοηθά και βάζουμε κρέμες αδυνατίσματος που βοηθούν επίσης; Η απάντηση είναι μισό ή ένα. Ναι, υπάρχουν δίαιτες που υπόσχονται περισσότερο και το κάνουν αλλά δεν είναι λίπος αυτό που χάνεις με τις δίαιτες αστραπή. Ας μιλήσουμε με νούμερα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, 1 κιλό λίπους αντιστοιχεί σε 7.700 θερμίδες. Για να χάσεις λοιπόν ένα κιλό μέσα σε μία εβδομάδα, θα πρέπει να τρως 1.100 θερμίδες λιγότερες από ότι καις καθημερινά.  Πώς γίνεται λοιπόν να μπορείς να χάσεις έως και 3 κιλά σύμφωνα με μερικές δίαιτες; Γίνεται γιατί δεν είναι λίπος αλλά γλυκογόνο και νερό. Αυτά υπάρχουν σε αφθονία αν του έδωσες και κατάλαβε στην καραντίνα και είναι τα πρώτα που θα αποβάλλει το σώμα σου όταν βρεθεί σε diet mode. Η αποβολή τους μπορεί να μεταφραστεί σε υπέροχα νούμερα στη ζυγαριά αλλά δεν είναι λίπος. Το σώμα σου θα αρχίσει να καταναλώνει λίπος όταν αποβάλλει αυτά τα πρώτα, πολλά ίσως, κιλά γλυκογόνου και νερού που έχει κατακρατήσει αλλά δεν θα το κάνει εξίσου γρήγορα.

askisi adinatisma

Γι’ αυτό τις πρώτες 2 εβδομάδες μπορεί να δεις το νούμερο στη ζυγαριά να κατεβαίνει με ξέφρενο ρυθμό και ξαφνικά να μένει στάσιμο για μέρες ή και εβδομάδες… Τώρα θα μου πεις, το τσάι δεν βοηθάει στις καύσεις; Ναι αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια γι᾽αυτό μίλησα για μισό ή ένα κιλό.  Στην πραγματικότητα, καμία τροφή δεν μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό μας. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η συχνή και σωστή σωματική άσκηση. Αν λοιπόν συνδυάσεις τη διατροφή με πράσινο τσάι και άσκηση τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα μπορεί να δεις το νούμερο στη ζυγαριά να μειώνεται συστηματικά και σταθερά ακόμα και μετά την πρώτη φάση της αποβολής των κιλών που δεν είναι λίπος.

zigaria

Τι ρόλο παίζουν σε όλα αυτά τα αδυνατιστικά; Κανέναν! Όπως είπαμε και την προ-περασμένη εβδομάδα, τα αδυνατιστικά βελτιώνουν προσωρινά την εμφάνιση του σώματός μας αλλά δεν θέλω να τα παρακάμψεις τελείως. Η εικόνα μας στον καθρέφτη μας δίνει δύναμη και η περιποίηση του εαυτού μας το ίδιο. Πάρε λοιπόν τα αδυνατιστικά σου και χρησιμοποίησέ τα όλα συνδυαστικά. Εδώ μπορείς να δεις μερικά τέλεια που ετοίμασε η Μαρία για εσένα.

Θέλω όμως να σταματήσεις να αγχώνεσαι. Και τι έγινε αν δεν είσαι κορμάρα στην παραλία; Και τι έγινε αν φέτος δεν είσαι όπως πέρσι. Σημασία έχει να ξεκουραστείς, να ευχαριστηθείς τον ήλιο, τη θάλασσα και το καλοκαίρι και να κάνεις ό, τι μπορείς για να νιώθεις πρώτα από όλα καλά. Όλα τα άλλα φτιάχνουν!

Διάβασε ακόμα:     Your insta-questions: Τα προϊόντα που βάζω κάνουν «μακαρόνια» στο δέρμα μου. Τι συμβαίνει;


Πηγή