Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Your insta-questions: Tελικά κάνουν κάτι οι κρέμες για την κυτταρίτιδα; Ποια είναι η καλύτερη;

Πριν ξεκινήσω να λέω οτιδήποτε (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), πρέπει να πω για χιλιοστή φορά ότι η κυτταρίτιδα είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό. Το 95% του πληθυσμού έχει κυτταρίτιδα και αν στεναχωριέσαι που δεν είσαι σε αυτό το 5% που δεν έχει σταμάτα τώρα! Το να κερδίσεις στη γενετική λοταρία δεν είναι τόσο σημαντικό. Η κυτταρίτιδα λοιπόν δεν είναι κάτι που απασχολεί μόνο τα πιο αφράτα κορίτσια ή αυτά που πίνουν μερικά παραπάνω κοκτέιλ (φίλες μου) ούτε εκείνες που αγαπούν το junk food (ακόμα πιο φίλες μου). Κυτταρίτιδα έχουν τα μοντέλα, οι ηθοποιοί, τα κορίτσια της διπλανής πόρτας… Όλες!

Είναι λογικό ωστόσο να σκέφτεσαι «ok, έχουμε όλες κυτταρίτιδα αλλά τι κάνουμε για αυτό Χριστίνα. Κάνουν δουλειά οι κρέμες; Ποια είναι η καλύτερη;». Θα σου τα εξηγήσω όλα. Μίλησα βλέπεις με τους ειδικούς για να παρέχω μία υπεύθυνη απάντηση σε αυτή την απορία που βασανίζει τα κορίτσια περίπου στα μέσα της άνοιξης. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

 

Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Δεν σε τρολάρω, θα σου εξηγήσω. Ναι, οι κρέμες βελτιώνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας προσωρινά, δεν την εξαφανίζουν μόνιμα. Τη στιγμή που θα σταματήσεις να τις φοράς, το δέρμα σου θα αποκτήσει και πάλι την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Οι λέξεις κλειδί λοιπόν είναι «βελτιώνουν» και «προσωρινά». Δεν υπάρχει μαγική κρέμα που να μπορεί να σε απαλλάξει από την κυτταρίτιδα. Και τι γίνεται με τα αδυνατιστικά που υπόσχονται απώλεια πόντων. Την παρέχουν αλλά δεν είναι απώλεια σε λίπος. Οι πόντοι που χάνεις είναι από την κατακράτηση υγρών. Αν εξαφάνιζαν το λίπος αφενός δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση και θα το δήλωναν περήφανα, η ετικέτα θα έλεγε απώλεια λίπους, όχι απώλεια πόντων.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, οι κρέμες αυτές μπορούν αν βοηθήσουν το σώμα σου προσωρινά αλλά και να σε βάλουν σε σειρά. Τι εννοώ; Όσο περισσότερη διαφορά παρατηρείς, τόσο περισσότερες κινήσεις κάνεις για να βελτιώσεις τη συνολική σου εικόνα. Μπορεί λοιπόν να κόψεις τα αλμυρά, να περπατήσεις λίγο παραπάνω και έτσι να δεις μία συνολική βελτίωση που ξεκινά από την κρέμα αλλά συνεχίζει με τις δικές σου κινήσεις.

SOMATA

Τι προτείνουν λοιπόν οι ειδικοί. Να κοιτάς τις ετικέτες και να επιλέγεις κρέμες με συστατικά όπως η καφεΐνη και το γκουαρανά που βοηθούν ιδιαίτερα στο θέμα κυτταρίτιδα. Αν αποφασίσεις να βάλεις κάποια από αυτές τις κρέμες για την κυτταρίτιδα, να ξέρεις ότι το αποτέλεσμα θα διαρκέσει μόνο όσο τις φοράς. Και τέλος, οι ειδικοί (και εγώ μαζί) δεν θέλουν να στρεσάρεσαι και να αγχώνεσαι. Είσαι όμορφη, όλα τα σώματα είναι όμορφα και μοναδικά, είτε έχουν κυτταρίτιδα, κιλά, σημάδια και οτιδήποτε άλλο. Εδώ στο beauty department δεν συμπαθούμε τα στερεότυπα και αγαπάμε όλα τα σώματα, κάνει και εσύ το ίδιο. Τώρα, αν θέλεις να πάριες μία κρέμα για να βοηθήσεις λίγο την ψυχολογία σου, οι ειδικοί προτείνουν τις παρακάτω και προσυπογράφω και εγώ που τις έχω δοκιμάσει!

Διάβασε ακόμα: Καταπολεμά τους παράγοντες στους οποίους οφείλεται η εμφάνιση της κυτταρίτιδας και προσφέρει σφριγηλή σιλουέτα.


Πηγή