Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Δίαιτα της λεμονάδας:Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την ξεκινήσετε

Η δίαιτα της λεμονάδας ή αλλιώς Master Cleanse, είναι μια δύσκολη δίαιτα αποτοξίνωσης καθώς περιλαμβάνει την κατανάλωση μόνο υγρών για διάστημα 10 ημερών.

Από τη στιγμή της έναρξης της δίαιτας και για δέκα μέρες (το λιγότερο) θα πρέπει να καταναλώνετε μόνο τρία είδη ροφημάτων:

-Θαλασσινό διάλυμα
Το φτιάχνετε με θαλασσινό αλάτι, χυμό λεμονιού και χλιαρό νερό.
-Λεμονάδα
Όχι η απλή με το λεμόνι αλλά με σιρόπι σφενδάμου και πιπέρι καγιέν.
-Τσάι από βότανα για τη δυσκοιλιότητα
Υπάρχει στα φαρμακεία, μπορείτε όμως να το ετοιμάσετε και μόνη σας ( βράζετε δύο φλιτζάνια τσαγιού νερού μαζί με 3 φύλλα βοτάνου).

Καθόλη τη διάρκεια της δίαιτας, δεν επιτρέπεται η κατανάλωση οποιασδήποτε στέρεης τροφής, όπως επίσης καφέ ή αλκοόλ. Εφόσον ολοκληρώσετε τον πρώτο κύκλο των δέκα ημερών, αρχίζετε σταδιακά και προσθέτετε στη διατροφή σας ορισμένες τροφές όπως, σούπες, χυμούς (χωρίς ζάχαρη εννοείται), και στη συνέχεια φρούτα και λαχανικά. Ακολουθούν κι άλλες τροφές όπως είναι το κρέας και ορισμένοι υδατάνθρακες. Τα γαλακτοκομικά απαγορεύονται δια ροπάλου.

Η δίαιτα είναι πολύ δύσκολη ενώ αρκετοί διατροφολόγοι και γιατροί τη χαρακτηρίζουν επικίνδυνη έως και αναποτελεσματική. Εξηγούν ότι η γρήγορη απώλεια κιλώνπου επιτυγχάνεται, «καταπονεί» τον οργανισμό και επιπλέον υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες τα κιλά να επανακτηθούν άμεσα.

Επίσης πολλοί γιατροί τονίζουν πως η ίδια η έννοια της “δίατας αποτοξίνωσης” είναι περιττή και θυμίζουν πως μια ισορροπημένη διατροφή (και όχι μια αυστηρή δίαιτα) επιτρέπει στο ήπαρ να λειτουργεί ομαλά κα άρα να κάνει τη “φυσιολογική” αποτοξίνωση του οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η δίαιτα της λεμονάδας έγινε ευρέως γνωστή μετά τις δημόσιες ανακοινώσεις πολύ γνωστών celebrities, όπως η Beyonce και η Gwyneth Paltrow, ότι πρόκειται για τέλεια δίαιτα αποτοξίνωσης.

Επειδή πρόκειται για μια δύσκολη δίαιτα, μην την ξεκινήσετε αν δεν έχετε τη σύμφωνη γνώμη ενός ειδικού.


Πηγή