Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Μασάζ θηλασμού: Πώς ωφελεί τις θηλάζουσες μητέρες

Ο θηλασμός έχει αναρίθμητα οφέλη για το βρέφος και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά τον αποκλειστικό θηλασμό του μωρού μέχρι και τον έκτο μήνα, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Σίγουρα ήδη έχετε ακούσει ή διαβάσει για τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τον θηλασμό, όπως η μαστίτιδα, η μη επαρκής παραγωγή γάλακτος και ο πόνος στις θηλές. Για την αντιμετώπιση των παραπάνω μπορεί να βοηθήσει μεταξύ άλλων και το μασάζ θηλασμού.

Τι είναι το μασάζ θηλασμού

Το μασάζ θηλασμού είναι το μασάζ που γίνεται στην περιοχή του στήθους καθ’ όλη την περίοδο του θηλασμού. Μπορείτε να το κάνετε και μόνες σας, ανακουφίζει από πόνους και βοηθάει στην παραγωγή του γάλακτος. Ας δούμε τα οφέλη αναλυτικά παρακάτω.

Βελτιώνει τη σύσταση του μητρικού γάλακτος

Μελέτη που έγινε σε θηλάζουσες μητέρες οι οποίες έκαναν μασάζ θηλασμού διάρκειας 32 λεπτών την ημέρα, έδειξε ότι τα επίπεδα νατρίου στο μητρικό γάλα που παρήγαγαν, είχαν μειωθεί. Επίσης, είχε αυξηθεί η περιεκτικότητα του γάλακτος σε άλλα θρεπτικά συστατικά, ενώ δεν παρατηρήθηκε καμία διαφορά στα επίπεδα λακτόζης.

Ανακουφίζει από τον πόνο στο στήθος

Σύμφωνα με το parenting.firstcry.com, η ίδια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έκαναν συστηματικά μασάζ θηλασμού είχαν λιγότερους πόνος στο στήθος κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Επίσης, τα μωρά τους μπόρεσαν να θηλάσουν πιο εύκολα και κατανάλωναν περισσότερο γάλα.

Προλαμβάνει την εμφάνιση ραγάδων

Την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, το στήθος μεγαλώνει με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να εμφανίζουν ραγάδεςστην συγκεκριμένη περιοχή. Το μασάζ με έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο ή άλλα έλαια, είναι η καλύτερη πρόληψη για αποφύγετε την εμφάνιση ραγάδων και επιπλέον θα βοηθήσει την ομαλή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του στήθους.

Πώς θα κάνετε μασάζ στο στήθος μόνες σας

Δείτε συμβουλές και μερικές απλές κινήσεις στο βίντεο που ακολουθεί.


Πηγή