Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Έτσι θα κάνετε την καλοκαιρινή σας εγκυμοσύνη λίγο πιο υποφερτή!

Έτσι θα κάνετε την καλοκαιρινή σας εγκυμοσύνη λίγο πιο υποφερτή!

Η εγκυμοσύνη το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερο ζόρι… Πρόκειται για μία εμπειρία, που την ανέχεσαι μόνο και μόνο για το μωράκι -ή τα μωράκια- που έχεις στην αφόρητα βαριά κοιλιά σου.  Μία εμπειρία που πολλές φορές είναι τόσο επώδυνη, που δε θα την ανεχόσουν για κανέναν άλλο λόγο, για κανέναν άλλον άνθρωπο…

Αν μάλιστα υποστείς και τον καύσωνα ή/και γεννάς τέλη Αυγούστου, η κατάστασή σου είναι οριακή. Η προσωπική εμπειρία του τοκετού πρόωρων διδύμων στο τέλος του καλοκαιριού πριν μερικά χρόνια μας δίδαξε μερικά χρήσιμα μαθήματα… Ιδού λοιπόν τα μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά σας λίγο πιο εύκολη.

«Mου ‘φαγες όλα τα δαχτυλίδια»
Βγάλτε τα κοσμήματά σας: Δαχτυλίδια, χεριού και ποδιού, στενά βραχιόλια και αλυσίδες, …χαιρετήστε τα. Θα πρηστείτε πριν το καταλάβετε. Αμαρτία είναι να πονάτε κι όλας ή ακόμη χειρότερα να σφηνώσουν στα χέρια σας και να αναγκαστείτε να τα κόψετε!

«Αλάτι ψιλό, πιπέρι χοντρό»
Ξεχάστε τα και τα δύο. Μειώστε το αλάτι για να βελτιώσετε τα επίπεδα κατακράτησης και το ατελείωτο…πρήξιμο.
Μπορεί να επιθυμείτε διάφορα περίεργα πράγματα να φάτε, αλλά αν σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα πικάντικα, ξανασκεφτείτε το. Πρώτα από όλα τα πολύ καυτερά μπορεί να φέρουν σπασμούς και πρόωρο τοκετό.
Εκτός αυτού, θα αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματός σας. Επιλέξτε δροσερά φρούτα, σαλάτες και λαχανικά.

«Π(ι)είτε το νερό, νεράκι»
 Ναι, το ξέρουμε ότι ταλαιπωρήστε από συχνοουρία, αλλά είναι σημαντικό να κρατάτε ενυδατωμένο τόσο τον εαυτό σας, όσο και το μωρό σας.
*Προσοχή: Κρατήστε και την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη, με τα ειδικά σπρέι νερού που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Διαλέξτε το πιο υγιεινό, μη αρωματισμένο σπρέι για το πρόσωπο και ψεκαστείτε άφοβα. Πέρα από την ενυδάτωση της επιδερμίδας, θα νιώσετε και εσείς καλύτερα κάθε φορά που θα δροσίζεστε.


«Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω»
Μην βγαίνετε έξω τις ώρες που ο ήλιος καίει. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την καλή σας κατάσταση. Αρνηθείτε προσκλήσεις, προκλήσεις, χάρες, χαρές και ό,τι άλλο μπορεί να θέλει να σας οδηγήσει στην καρδιά της ζέστης. Μεταξύ 12-4 μείνετε μέσα. Αν δε γίνεται μέσα, τουλάχιστον να είστε σε μέρος με κλιματισμό. Ακόμη κι αν πρέπει να πάτε για ψώνια, ή άλλες υποχρεώσεις, επιλέξτε εμπορικά κέντρα με κλιματισμό και όχι μαγαζιά που απαιτούν περπάτημα ακόμη κι αν είναι κοντά στη γειτονιά σας.

«Μα πού να πάω;»
Αν το βράδυ θέλετε να βγείτε αλλά νομίζετε ότι δεν έχετε πού να πάτε, επιλέξτε κινηματογραφικές αίθουσες multiplex. Διαθέτουν κλιματισμό, άνετο κάθισμα και το καλοκαίρι έχουν λίγο κόσμο.

«Η Aβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι»
Οσο μπορείτε μείνετε μέσα στη θάλασσα. Ακόμη κι αν είστε διακοπές, θα δείτε ότι η πιο ωραία ώρα είναι αυτή που η άνωση αναιρεί το βάρος σας και επιπλέετε στον αφρό της θάλασσας. Ξαπλώστε ανάσκελα, αφήστε την κοιλίτσα σας να κάνει τη σημαδούρα και χαρείτε όση ώρα μπορείτε αυτές τις στιγμές απόλυτης «ελαφρότητας».

«Θα κάτσω σπίτι, θα αράξω σπίτι, και δε σκοπεύω από ‘δω να κουνηθώ»
Φερθείτε έξυπνα ακόμη κι αν είστε μέσα στο σπίτι. Σηκώστε ψηλά τα πόδια σας για να μειώσετε το πρήξιμο, βάλτε κρύες κομπρέσες στο μέτωπο, κάντε συχνά ντους (με προσοχή να μην γλιστρήσετε).
*Προσοχή στο ντους: Όχι πολύ ζεστό, όχι πολύ κρύο. Θα ιδρώσετε αμέσως πολύ. Κρατήστε τη βρύση σας στο χλιαρό.

«Να βάλω τα μεταξωτά και να φυσάει»
Προτιμήστε τα ανοιχτά χρώματα. Φαρδιά ρούχα και ανοιχτόχρωμα. Ακόμη κι αν δε σας αρέσουν ή νομίζετε ότι δε σας πάνε, ακόμη κι αν είστε ροκ τύπος ή είστε παντρεμένες με το μαύρο, αλλάξτε μυαλά και βάλτε χρώμα στη ζωή σας. Συγκεκριμένα, παλ χρώματα. Και ελαφριά, δροσερά υφάσματα. (Και αντηλιακό, γυαλιά και καπέλο. Αυτά εννοούνται).

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr