Δευτέρα , 6 Ιούλιος 2020
Κολύμπι στην εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να προσέξετε

Κολύμπι στην εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να προσέξετε

Το κολύμπι είναι από τις καλύτερες μορφές άσκησης γενικά, ενώ θεωρείται ιδανική και για την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς τονώνει τους μύες χωρίς να καταπονεί τις αρθρώσεις.

Τι ισχύει όμως με τη θάλασσα και τις πισίνες των ξενοδοχείων;

Αν επιλέξετε για τις διακοπές σας ένα μέρος με καθαρή θάλασσα (μακριά από αποβολές λυμάτων, από λιμάνια, πολυσύχναστες ακτές σε αστικά κέντρα) θεωρείται ασφαλές να κολυμπήσετε, πάντα όμως με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας.

Οι ειδικοί συστήνουν στις έγκυες να αποφεύγουν τα πολύ παγωμένα νερά και τα μεγάλα κύματα. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγετε παραλίες με έντονα ρεύματα, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες εναλλαγές στη θερμοκρασία του νερού και, βέβαια, για να μην κινδυνεύετε να παρασυρθείτε στα βαθιά και να δυσκολευτείτε να βγείτε έξω.

Σε ότι αφορά στο μπάνιο σε πισίνα, οι γνώμες των ειδικών διαφέρουν. Αν υπάρχει τοιχοκολλημένο το αποτέλεσμα της τακτικής εξέτασης του νερού που δείχνει πως είναι καθαρό μπορείτε να κολυμπήσετε, εφόσον ο γιατρός σας το επιτρέπει.

Προτιμήστε να κάνετε μπάνιο το πρωί, που είναι ακόμη άδεια. Αν κολυμπάτε στην πισίνα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σαγιονάρες με αντιολισθητικό πέλμα ώστε να μη κινδυνεύετε να γλιστρήσετε όταν μπαίνετε ή βγαίνετε από το νερό.

Όποια εκδοχή και αν προτιμήσετε, κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό, της θάλασσας ή της πισίνας, να αλλάζετε το μαγιό σας με ένα στεγνό για να αποφύγετε τα μικρόβια που πολλαπλασιάζονται ευκολότερα σε ένα υγρό περιβάλλον.

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr