Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Πώς θα μάθω στο παιδί μου να κολυμπάει;

Πώς θα μάθω στο παιδί μου να κολυμπάει;

Κολυμπάει ακόμη το παιδί σας με μπρατσάκια και θέλετε να του μάθετε να κολυμπάει χωρίς αυτά; Τώρα το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία που είστε διακοπές!

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε για αρχή είναι η παραλία στην οποία θα κάνετε μαθήματα κολύμβησης να είναι καθαρή, χωρίς πέτρες και ρηχή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθει το αγγελούδι σας είναι η σωστή εκπνοή, δηλαδή πώς να βγάζει τον αέρα όταν βουτήξει το κεφάλι του μέσα στη θάλασσα. Μάθετέ του να βγάζει μπουρμπουλήθρες με αυτόν τον τρόπο. Κάντε αυτές τις κινήσεις τις πρώτες μέρες. Είναι σημαντικές για να μάθει να κολυμπάει σωστά.

Το δεύτερο βήμα είναι να μάθει να κουνάει τα πόδια του μέσα στο νερό. Όταν φοράει μπρατσάκια λογικό είναι να μην μπορεί να τα κουνήσει, γι’αυτό λοιπόν χρησιμοποιείστε μια σανίδα. Σταθείτε λίγα μέτρα απέναντι του και πείτε του να έρθει κολυμπώντας προς το μέρος σας.

Η κατάλληλη ηλικία που μπορεί ένα παιδλι βα μάθει κολύμπι είναι μεταξύ 4-7 ετών, πάντα όμως με τη δική σας επίβλεψη καθώς σε αυτές τις ηλικίες έχουν άγνοια του κινδύνου. Επιπλέον τις μέρες που θα του κάνετε μαθήματα δε θα πρέπει η θάλασσα να έχει κύμα.

 

Πηγή: mothersblog.gr

Αφήστε μια απάντηση