Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Smoothie γονιμότητας: Οι διάσημες μαμάδες ισχυρίζονται ότι βοηθάει στη γονιμότητα (vid)

Από το ασβέστιο, το μαγνήσιο, τον σίδηρο και τις φυτικές ίνες που βρίσκονται στα χόρτα, τα φρούτα, τα λαχανικά και τις άπαχες πρωτεΐνες, υπάρχουν τόσα πολλά συμπληρώματα και τροφές που οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν όταν προσπαθούν να συλλάβουν ένα μωρό.

Φανταστείτε όλα αυτά  τα θρεπτικά συστατικά, τα αντιοξειδωτικά και τα συμπληρώματα τώρα, να μπορούσατε να τα βρείτε σε ένα smoothie, που θα καταναλώνατε μία φορά την ημέρα βοηθώντας σας να συλλάβετε ένα υγιές μωρό; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, έτσι δεν είναι;

Και όμως, πολλές είναι οι γυναίκες που πιστεύουν ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλει στη σύλληψη ενός μωρού γρηγορότερα από ό,τι συνήθως.

Σίγουρα παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όσον αφορά τη γονιμότητα και τη σύλληψη, αλλά η καλή διατροφή παίζει και εκείνη με τη σειρά της σπουδαίο ρόλο. Διάσημες γυναίκες σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένης της Molly Sims της Chrissy Teigen – οι οποίες είναι οπαδοί της γονιμότητας και της ευεξίας, προτείνουν σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να επιτύχουν μια εγκυμοσύνη να καταναλώνουν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα κάποιο smoothie γονιμότητας.

H Molly Sims, που πριν λίγο καιρό γέννησε το τρίτο της παιδί στην ηλικία των 43ων ετών, μοιράστηκε στο προσωπικό της κανάλι στο YouTube, τη συνταγή για το smoothie γονιμότητας που κατανάλωνε εκείνη πριν την πρώτη της εγκυμοσύνη. «Αυτό το smoothie, το έφτιαξα γιατί ήθελα να διατηρήσω τις ορμόνες μου σταθερές και το σώμα μου υγιές ώστε να επιτύχω μία πρώτη, δεύτερη και γιατί όχι τρίτη εγκυμοσύνη. Άρχισα να δίνω τη συνταγή σε φίλες μου και αμέσως, έγινε ανάρπαστη!».

Υλικά:
110 γρμ γάλα αμυγδάλου
110 γρμ νερό καρύδας
1 κ.τ.γ λάδι καρύδας
1 κ.τ.σ green protein
1 κ.τ.σ σκόνη acai
1 κ.τ.γ goji berries
1 κ.τ.γ green superfood
1 κ.τ.γ τριμμένο λιναρόσπορο
1 κ.τ.σ σκόνη μάκα
1/4 κ.τ.γ βασιλική πολτό
1/2 κούπα παγωμένη (κατάψυξη) μπανάνα
1/2 κούπα παγωμένα bluberries
1/4 αβοκάντο
1/3 κούπας πάγο
1 κ.τ.γ γύρη

Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ (εκτός από τη γύρη). Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σερβίρετε σε ποτήρι και πασπαλίστε με τη γύρη.


Πηγή