Δευτέρα , 17 Μάρτιος 2025

Η συνταγή που προτείνει διατροφολόγος για αύξηση κολλαγόνου -Ένας πανεύκολος ζωμός με υπέροχη γεύση

Από τα 25 χρόνια και μετά, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται φυσικά, και ενώ κάποιοι ειδικοί προτείνουν συμπληρώματα, διατροφολόγοι όπως η Ισπανίδα Blanca García-Orea (@blancanutri) συνιστούν να στραφούμε στη διατροφή, όπως για παράδειγμα με έναν ζωμό από κόκκαλα, πλούσιο σε αυτή την πρωτεΐνη.

Αν και συνήθως το κολλαγόνο συνδέεται με την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος, αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως τα μαλλιά, τα νύχια, τα οστά και οι τένοντες.

Καθώς με την ηλικία η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται, είναι σημαντικό να το προσφέρουμε στο σώμα μέσω της διατροφής ή των συμπληρωμάτων.

Δείτε στο Βovary.gr την εύκολη συνταγή


Πηγή