Κυριακή , 5 Δεκέμβριος 2021

Τα μυστικά της τέλειας πατατοσαλάτας – Newsbeast

Στην πατατοσαλάτα λίγοι μπορούν να πουν «όχι» και ο καθένας είναι αλήθεια πως έχει τη δική του αγαπημένη εκδοχή.

Άλλοι την προτιμούν με ξίδι και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, άλλοι τη θέλουν με μπέικον και μουστάρδα, άλλοι με γιαούρτι, τουρσί και σκόρδο, άλλοι πικάντικη και πάει λέγοντας.

Κι ενώ είναι εύκολη η παρασκευή της, όλο το μυστικό κρύβεται στην προετοιμασία της πατάτας.

Το ομοιόμορφο κόψιμο της πατάτας σε κομμάτια ίδιου μεγέθους είναι επιβεβλημένο, ώστε να βράσουν όλα εξίσου και να μη γίνουν άλλα πιο μαλακά και άλλα πιο τραγανά.

Το δεύτερο μυστικό έχει να κάνει με το βράσιμο. Δεν τις θέλουμε πολύ βρασμένες τις πατάτες. Ζεσταίνουμε το κρύο νερό με τις πατάτες σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει και κατόπιν μειώνουμε τη θερμότητα για να σιγοβράσουν.

Όταν γίνουν απλώς μαλακές, τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το νερό, αφήνοντας όση θερμότητα έχει απομείνει να τις μαγειρέψει λίγο ακόμα μέσα στην κατσαρόλα.

Ο τρόπος βρασίματος είναι αποφασιστικής σημασίας για το αποτέλεσμα. Δεν ρίχνουμε δηλαδή τις πατάτες μέσα σε νερό που βράζει, τις ζεσταίνουμε μαζί με το κρύο νερό από την αρχή. Αλλιώς κινδυνεύεις να βράσουν εξωτερικά και να παραμείνουν σκληρές στο εσωτερικό τους.

Το τρίτο που πρέπει να προσέξουμε έχει να κάνει με τον τρόπο σερβιρίσματος. Μιας και οι περισσότεροι προτιμούν κρύα την πατατοσαλάτα τους, τη σερβίρουμε αφού την έχουμε βάλει προηγουμένως στο ψυγείο.

Όπως και με όλα τα τρόφιμα που βγαίνουν όμως από τη συντήρηση, η ψύξη στραγγαλίζει γεύσεις και αρώματα. Αυτό σημαίνει πως βράζουμε τις πατάτες σε πολύ καλά αλατισμένο νερό, προσέχοντας και ό,τι βάλουμε μέσα να έχει έντονη γεύση.

Αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι άνοστο.


Source link