Πέμπτη , 12 Μάιος 2022

Το πιο εύκολο κανταΐφι -Του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Με αυτή τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτης θα φτιάξετε το πιο εύκολο κανταΐφι.

Αν ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τη συνταγή, θα φτιάξετε το πιο τέλειο, μελωμένο και τραγανό κανταΐφι.

Υλικά για το κανταΐφι

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 300 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ κανέλα

Υλικά για το σιρόπι

  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 100 γρ. μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση για το κανταΐφι

Τρίβουμε το φύλλο κανταΐφι μας σε κομματάκια μέσα σε ένα μεγάλο πολυκόφτη ή σιγά σιγά σε ένα μούλτι. Έπειτα, αδειάζουμε όλο το τριμμένο κανταΐφι σε ένα μεγάλο μπολ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αδειάζουμε μέσα στο τριμμένο κανταΐφι. Με τα χέρια μας, ανακατεύουμε καλά να βουτυρωθεί όλο το φύλλο. Αμέσως μετά, αδειάζουμε την μισή ποσότητα από το φύλλο, σε ένα ταψάκι και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Σε ένα μούλτι χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με την κανέλα και την καστανή ζάχαρη. Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα με τα καρύδια μας ομοιόμορφα στο ταψάκι, πάνω από το φύλλο κανταιφι μας. Καλύπτουμε τα καρύδια μας με το υπόλοιπο φύλλο κανταιφι όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς,στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα, για 1 ώρα.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι και 10 λεπτά πριν γίνει το κανταΐφι μας, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σιρόπιασμα

Όταν ψηθεί το κανταΐφι μας, όπως είναι καυτό, σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.

Για περισσότερες συνταγές του pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη:

-Official Website: https://dimitriosmakriniotis.gr/

-Instagram: http://bit.ly/dimitriosmakriniotis

-Facebook: http://bit.ly/dimitriosmakriniotisfb#


Πηγή