Κυριακή , 10 Δεκέμβριος 2023

Φτιάξε την απόλυτη διπλοφουρνιστή πατάτα – Newsbeast

Και ποιος δεν αγαπάει τις πατάτες, μόνο που δεν τρώγονται αποκλειστικά… τηγανητές!

Και πραγματικά ακαταμάχητες είναι οι διπλοφουρνιστές πατάτες, που μπαίνουν δύο φορές στον φούρνο για ακόμα περισσότερη γεύση.

Πώς τις φτιάχνουμε όμως στην εντέλεια. Τα μυστικά τους μας τα δίνει το Good Housekeeping Institute.

Όλα ξεκινάνε με το τρύπημα της πλυμένης πατάτας με ένα πιρούνι ή μαχαίρι από κάθε πλευρά, επιτρέποντας στη θερμότητα να εισχωρήσει στο εσωτερικό της.

Τις ψήνουμε στον φούρνο πάνω στη σχάρα ή σε ένα ρηχό ταψί. Το περιοδικό μας λέει μάλιστα πως η χρήση του αλουμινόχαρτου είναι προαιρετική και εξαρτάται από τις γευστικές προτιμήσεις μας. Μέσα στο αλουμινόχαρτο η φλούδα θα γίνει μαλακή, ενώ χωρίς αυτό θα καταλήξει ξεροψημένη.

Οι διπλοφουρνιστές πατάτες είναι αυτές με την κρεμώδη υφή που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως. Αφού ψήσουμε τις πατάτες για 45 λεπτά σε θερμοκρασία 230 βαθμών Κελσίου, τις βγάζουμε και τις κόβουμε στη μέση.

Αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε βούτυρο, κρεμώδες τυρί, τριμμένο τυρί ή και όποιο άλλο υλικό της αρεσκείας μας. Αλατοπιπερώνοντας καλά στο τέλος.

Αφού φτιάξουμε με τα συστατικά έναν ομοιογενή πολτό, γεμίζουμε τα «βαρκάκια» της πατάτας με το μείγμα. Τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία…


Source link