Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αχλάδι η Ωραία Ελένη

Είναι το λεγόμενο γαλλιστί Αχλάδι Belle-Hélène -H Ωραία Ελένη, δηλαδή αχλάδι ποσέ με καυτή σοκολάτα.

Υλικά

  •     6 αχλάδια
  •     1 λίτρο νερό
  •     250 γραμμάρια ζάχαρη
  •     1 αστεροειδή γλυκάνισο
  •     1 μπαστούνι αληθινή βανίλια

Για την καυτή σοκολάτα

  •     500 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη, ποιοτική
  •     200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  •     100 γραμμάρια ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  •     Καθαρίστε τα αχλάδια, αδειάστε το εσωτερικό, αφήστε το κοτσάνι άθικτο
  •     Κόψτε λίγο πάτο για να μπορεί να καθήσει
  •     Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο και τη βανίλια να βράσουν
  •     Οταν το νερό βράσει, βάλτε τα αχλάδια περίπου 30 λεπτά (20 αν είναι ώριμα)
  •     Αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν

Η καυτή σοκολάτα

  •     Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε τη σοκολάτα (με ζάχαρη, αν θέλετε την σος γλυκιά)
  •     Ζεστάνετε καλά την κρέμα γάλακτος
  •     Εκτός φωτιάς, προσθέστε την κρέμα και ανακατέψτε καλά
  •     Περιχύστε τα αχλάδια με την καυτή σοκολάτα, τελευταία στιγμή πριν σερβίρετε

Ο γαλλικός θρύλος λέει ότι η συνταγή πήρε αυτό το όνομά της από την Όπερα του Ζακ Οφφενμπαχ «Η Ωραία Ελένη» το 1846. Ηταν αχλάδι ποσέ σε σιρόπι, με καυτή σοκολάτα, πάνω σε παγωτό βανίλια.


Πηγή