Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι

Η τυρόπιτα είναι ένα πιάτο με αμέτρητες παραλλαγές και εμείς επιλέξαμε μια απλή και ελαφριά συνταγή που θα σας συναρπάσει.

Πεντανόστιμες, με πλούσια γεύση, με φύλλο ή χωρίς, οι παραδοσιακές πίτες με λαχταριστή γέμιση τυριού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και πρωταγωνιστούν στα οικογενειακά τραπέζια.

Συγκεκριμένα, η σπιτική τυρόπιτα είναι το αγαπημένο κολατσιό μικρών και μεγάλων, ιδανική για το σχολείο ή τη δουλειά. Εμείς λοιπόν, ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή για ελαφριά τυρόπιτα με γιαούρτι στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

Μετράω με κούπα 200ml.

  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά – χωρίστε 1 κρόκο για άλειμμα
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 150 γρ τυρί φέτα τριμμένη
  • 2 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση

  • Άνοιξα τον φούρνο στους 170°
  • Βάζω χαρτί ψησίματος στον πάτο μιας φόρμας 22 εκ. και αλείφω λάδι από όλες τις πλευρές.
  • Ανακάτεψα το γιαούρτι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και το άφησα να φουσκώσει για περίπου 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσα διαδοχικά τα υπόλοιπα προϊόντα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.
  • Αποδείχθηκε ένα κολλώδες μείγμα, το οποίο έριξα στη φόρμα, λειαίνω την κορυφή, άλειψα με τον κρόκο, πασπαλίζω με σπόρους και το έψησα για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει.
  • Όσο ήταν ακόμα ζεστό, άλειψα με βούτυρο (λάδι)

Πηγή