Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ζαχαροπλάστισσα μοιράζεται το μυστικό της: Πώς θα φτιάξετε την τέλεια βουτυρόκρεμα

Το μυστικό για το πιο αφράτο γλάσσο βουτυρόκρεμας που θα απογειώσει πραγματικά τις τούρτες σας αποκάλυψε μια ζαχαροπλάστης.

Η Μπρουκ Σάβαρντ είναι αυτοδίδακτη μαγείρισσα και υπεύθυνη συνταγών, η οποία διευθύνει το επιτυχημένο αρτοποιείο και ζαχαροπλαστείο «Brooki Bakehouse» στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

Ποιο είναι το μυστικό για μια πετυχημένη τούρτα

Όπως παραδέχεται, το μυστικό για μια τέλεια τούρτα είναι η ποιότητα των συστατικών και η τεχνική που χρησιμοποιείς. «Αν αγαπάτε τη ζαχαροπλαστική και θέλετε να μάθετε πώς να φτιάχνετε τις καλύτερες τούρτες, αυτή η συνταγή θα αλλάξει τη ζωή σας» λέει σε ένα πρόσφατο βίντεο που έχει γίνει viral σχετικά με το γλάσο βουτυρόκρεμας. «Είναι η πιο εύκολη συνταγή και τη χρησιμοποιούμε καθημερινά στο φούρνο μας» προσθέτει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και για όσους δεν γνωρίζουν, το γλάσο βουτυρόκρεμας μπορεί να χρησιμοποιηθεί επάνω σε κέικ και cupcakes αλλά και για να διακοσμήσετε τούρτες, αν προσθέσετε σε αυτό χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Η συνταγή για τέλεια βουτυρόκρεμα: Με μόλις τρία υλικά

«Να ένα μυστικό που όλοι οι ζαχαροπλάστες γνωρίζουν: η συνταγή είναι μόνο η αρχή, η ποιότητα των συστατικών και η τεχνική που χρησιμοποιείτε είναι αυτή που θα κάνει τέλεια ή θα χαλάσει τη συνταγή σας».

Ποια είναι όμως η συνταγή της Μπρουκ για την τέλεια βουτυρόκρεμα; Απαιτεί μόνο τρία συστατικά, τα οποία είναι: ανάλατο βούτυρο, ζάχαρη άχνη και εσάνς βανίλιας για γεύση. Όσο για τις ποσότητες: Ο κανόνας της είναι να προσθέσετε 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη ανά 1000 γραμμάρια βουτύρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτέλεση της συνταγής

Η ζαχαροπλάστης ξεκινά τοποθετώντας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου στο μίξερ και αρχίζει το ανακάτεμα προκειμένου να γίνει κρέμα. Φροντίζει κάθε τόσο να σταματά την συσκευή και να μαζεύει από το πλάι του μπολ με μια σπάτουλα (το κάνει τουλάχιστον 3 φορές) προκειμένου να βεβαιωθεί πως όλο το βούτυρο χτυπήθηκε ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια, και αφού έχει κοσκινίσει τη ζάχαρη, την προσθέτει αργά στο βούτυρο, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και αφράτο. «Πάντα κοσκινίζω την άχνη για να μην υπάρχουν σβόλοι» λέει στο βίντεο. «Και προσθέτω την άχνη αργά, ώστε να μην πετάγεται έξω».

Ακολούθως, προσθέτει μερικά κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζει να χτυπά τα υλικά μέχρι να ενωθούν τέλεια. «Στο τέλος, έχετε αυτή την όμορφη λεία βουτυρόκρεμα, στην οποία μπορείτε να προσθέσετε όποιο χρώμα θέλετε για να την διακοσμήσετε τα γλυκά σας» λέει περήφανα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χιλιάδες άνθρωποι ευχαρίστησαν την Μπρουκ που έδειξε στους θαυμαστές της την επαγγελματική διαδικασία που ακολουθεί και που παράλληλα παρείχε κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

«Αυτό είναι τόσο όμορφο, θα μπορούσα να βλέπω τα βίντεό σου όλη μέρα» έγρψε μια γυναίκα, με μια άλλη να προσθέτει: «Λατρεύω το γεγονός ότι μοιράζεσαι τις συνταγές σου – σ’ ευχαριστώ πολύ!».


Πηγή