Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Λάχανο καψαλιστό στα κάρβουνα με ξυνοτύρι Μυκόνου και λουκάνικο Λευκάδος

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Ο Άκης Αμηράς εργάζεται ως Chef de Cuisine στον πολυχώρο SantAnna του ομίλου nice n easy στη Μύκονο και είναι επί σειρά ετών, στενός συνεργάτης και βασικό στέλεχος του ομίλου.

Ο Άκης έχει μεγαλώσει στην ορεινή Αρκαδία και η αγάπη του για τη φύση και την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχουν επηρεάσει τη μαγειρική του.

Χρησιμοποιεί τη φρέσκια, οργανική πρώτη ύλη στην πρωταρχική της μορφή και τη συνδυάζει με αγνά, ελληνικά προϊόντα. Είναι πάντα «ανήσυχος», ενημερωμένος για κάθε νέα τάση και έχει πάθος με την πρώτη ύλη.

Του αρέσει να προσθέτει στα πιάτα αρκετή δόση από τις μυρωδιές και τα χρώματα της ελληνικής γης και να τα «εξελίσσει» με τις μαγειρικές εμπειρίες που αποκομίζει από τα συχνά ταξίδια του στο εξωτερικό.

Δημιουργεί πιάτα υγιεινά με μια σύγχρονη ματιά και ασφαλώς πιστά στην farm – to table φιλοσοφία των nice n easy. Έχει εργαστεί σε κουζίνες που έχουν διακριθεί με Michellin, όπως το Era Ora στην Κοπεγχάγη, το L’ Air du Temps στο Βέλγιο, καθώς και στη μοναδική pub με 2 αστέρια Michellin, Hand and Flowers, στο Λονδίνο.

Λάχανο καψαλιστό στα κάρβουνα με ξυνοτύρι Μυκόνου και λουκάνικο Λευκάδος

NICE N EASY

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μέτριο λάχανο λευκό
  • 150 γρ. λουκάνικο Λευκάδος
  • 400 γρ. ξυνοτύρι Μυκόνου
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φύλλα από νεαρό σπανάκι για ντεκόρ
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το λάχανο σε φέτες πάχους 2.5 cm και το βράζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Κατόπιν το βουτάμε και το παγώνουμε απευθείας σε νερό με πάγο και το στραγγίζουμε.
  2. Το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το ψήνουμε στην σχάρα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά προσεκτικά χωρίς να μας καεί.
  3. Σε ένα κρύο τηγάνι περνάμε ελαφρώς τις φέτες από το λουκάνικο Λευκάδος απλώνουμε το ξυνοτύρι επάνω από το λάχανο και στο τέλος βάζουμε το λουκάνικο, το ξυνοτύρι τρίβουμε φρέσκο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.

Το πιάτο αυτό είναι μια εναλλακτική πρόταση για ένα λαχανικό που μπορούμε να ψήσουμε στην σχάρα πέρα των τετριμμένων για το πασχαλινό τραπέζι.


Source link