Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Μακαρόνι με ντομάτα και βότκα

Πεντανόστιμη, κλασική συνταγή, καλύτερη με χοντρά μακαρόνι.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια μακαρόνι
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
  • 2 κουταλιές σούπας βότκα
  • 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι ροδίστε το σκόρδο με το ελαιόλαδο -Προσθέστε το μπούκοβο και αλάτι, ανακατέψτε για 3 λεπτά
  • Προσθέστε την ντομάτα κονκασέ και αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
  • Βράστε τα μακαρόνι σε αλμυρό νερό, σουρώστε καλά και ρίξτε τα στο τηγάνι
  • Προσθέστε την βότκα και την κρέμα γάλακτος
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 1 ως 2 λεπτά, ώστε τα μακαρόνι να απορροφήσουν τη σάλτσα
  • Γαρνίρετε με μαϊντανό και παρμεζάνα και σερβίρετε


Πηγή