Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Μοσχάρι με σουσάμι, κινέζικο

Είναι κυριολεκτικά η βασική συνταγή. Ακόμη και αρχάριοι στην ασιατική κουζίνα θα τα καταφέρουν. Μοναδικό πιάτο!

Υλικά

  • 1/2 φλυτζάνι σάλτσα σόγιας, κλασική
  • 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη ξανθή
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλιά σούπας φρέσκο τζίτζερ, τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
  • 600 γραμμάρια κρέας μοσχάρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολάκι βάλτε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και 1/2 φλυτζάνι νερό, ανακατέψτε ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί
  • Προσθέστε στο μπολάκι τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο (κανονικά οι ασιάτες βάζουν σουσαμέλαιο) και το τζίτζερ -Ανακατέψτε, βάλτε το στην άκρη
  • Κόψτε σε λεπτές και πλάγιες λωρίδες το κρέας

  • Κόψτε τα τρία από τα 6 φρέσκα κρεμμυδάκια και βάλτε κρέας και κρεμμυδάκια σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα

  • Ρίξτε και το μείγμα σόγιας, κλείστε το τηγάνι ή την κατσαρόλα, αφήστε να βράσει για 1 ως 2 ώρες, ανάλογα με την ποιότητα του κρέατος που επιλέξατε

  • Αν έχει μείνει πολύ σάλτσα στο τηγάνι, ανεβάστε λίγο τη φωτιά, για 10 λεπτά ακόμη

  • Κλείστε τη φωτιά και ρίξτε το σουσάμι πάνω στο κρέας
  • Σερβίρετε με αρωματικό λευκό ρύζι και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια


Πηγή