Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ο απροσδόκητος γευστικός συνδυασμός που τρελαίνει κόσμο

Η σουπερστάρ σεφ και ιδιοκτήτρια εστιατορίου Stephanie Izard έχει πολλούς κρυμμένους άσους στο μανίκι της, αν και αυτός έχει και τη βούλα της επιστήμης.

Το μεγάλο της γευστικό ατού; Η σκούρα σοκολάτα και η παρμεζάνα!

Η Izard προτείνει αρκετά ταιριάσματα των δύο υλικών, από λιωμένη σκούρα σοκολάτα πάνω σε ψημένη παρμεζάνα μέχρι και τριμμένη παρμεζάνα πάνω σε παγωτό bitter σοκολάτας.

Ο ανατρεπτικός συνδυασμός προτείνεται μάλιστα ως ιδανικός και από το Foodpairing, μια ερευνητική ομάδα που μελετά ποιες τροφές και υλικά πάνε με ποια. Αυτοί μας λένε πως η αλμυρή γεύση της παρμεζάνας ταιριάζει «εξαιρετικά καλά» με το βάθος της γεύσης της μαύρης σοκολάτας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πως είναι η σοκολάτα αυτή που φέρνει στην επιφάνεια τις φρουτώδεις και στυφές γεύσεις του τυριού, οι οποίες μένουν αλλιώς θαμμένες.


Source link