Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Πατάτες φούρνου, η απόλυτη συνταγή -Το υλικό που τις κάνει καλύτερες και από τις μαμαδίστικες

Οι πατάτες φούρνου δεν είναι ένα απλό φαγητό, είναι το απόλυτο φαγητό. Συνοδευτικό ή ακόμη και κυρίως πιάτο, οι πατάτες φούρνου μπορούν να γίνουν με πολλούς τρόπους. Ο παρακάτω είναι ιδιαίτερος.

Το κόλπο με τις ψητές πατάτες ενός συστατικού προήλθε από τον Ο Oli Brandon, ο οποίος μοιράζεται τα βίντεο μαγειρικής του στο TikTok με το όνομα χρήστη @OliBrandon, αποκαλύπτει το δικό του μυστικό που υποστηρίζει ότι θα κάνει τις πατάτες σας απίστευτα τραγανές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βασικό συστατικό για να γίνουν οι πατάτες τέλεια τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά είναι η μαγειρική σόδα, υποστηρίζει ο TikToker. Απλά πρέπει να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Συνταγή για πατάτες φούρνου

Βήμα-βήμα η συνταγή για τραγανές πατάτες φούρνου

Σε έναν οδηγό-συνταγή βήμα-προς-βήμα, ο Oli εξήγησε: «Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και αλάτι σε βραστό νερό στο οποίο θα μαγειρέψετε τις πατάτες σας μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται».

Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε αν οι πατάτες σας είναι μαλακές με το πιρούνι, πριν τις στραγγίξετε και τις αφρατέψετε σε ένα σουρωτήρι με τον τρόπο που μπορείτε να δείτε στο βίντεο του TikToker.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε δεντρολίβανο και σκόρδο και προσθέστε τα σε ένα τηγάνι με άφθονο ελαιόλαδο», συνέχισε ο Oli.

«Καβουρδίστε τα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και στη συνέχεια στραγγίστε το λάδι σε όλες τις πατάτες», τις οποίες έχετε τοποθετήσει σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

«Βεβαιωθείτε ότι έχετε απλώσει το λάδι σε όλες τις πατάτες, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ψήστε τις στους 180C για 20 λεπτά», είπε. «Γυρίστε τις από την άλλη πλευρά και ψήστε τις για άλλα 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν σούπερ τραγανές».

Τέλος, μεταφέρετε τις ψητές πατάτες σας σε ένα μπολ και προσθέστε τα καβουρδισμένα ψίχουλα σκόρδου και δεντρολίβανου ως τελική πινελιά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι σε αυτό το σημείο πριν ανακατέψετε πλήρως τις πατάτες μαζί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο: Συνταγή για πατάτες φούρνου σούπερ τραγανές


Πηγή