Δευτέρα , 6 Μάιος 2024

Πεντανόστιμη κρέμα καραμελέ χωρίς φούρνο- Υπόθεση 5 λεπτών

Η πιο εύκολη συνταγή για νόστιμη κρέμα καραμελέ που θα γίνει ανάρπαστη.

Η κρέμα καραμελέ είναι ένα απ’ τα πιο δημοφιλή ξενόφερτα γλυκά και έχει πιστούς θαυμαστές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Πρόκειται για ένα επιδόρπιο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι λόγω της ανάλαφρης υφής του, των πλούσιων αρωμάτων και της λαχταριστής επικάλυψης καραμέλας που απογειώνει τη γεύση του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη για βελούδινη κρέμα καραμελέ είναι πανεύκολη και πολύ πιο απλή απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε.

Υλικά

Για το σιρόπι ζάχαρης

Για την κρέμα

  • 900 γρ γάλα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κρόκο από μέτριο αυγό
  • 90 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και την λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά(προσέχουμε να έχει ένα χρώμα χρυσαφί και όχι σκούρο καφέ γιατί αλλιώς θα πικρίσει).
  • Ρίχνουμε το σιρόπι της λιωμένης ζάχαρης σε ένα ταψάκι 20χ15 το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη ,τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα,το κορν φλάουρ , τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την λιωμένη ζάχαρη.
  • Την στρώνουμε με μια μαρίζ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:


Πηγή