Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο αυγό ποσέ -Βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ μοιράζεται την τεχνική του

Την ειδική τεχνική του για την παρασκευή τέλειων αυγών ποσέ αποκάλυψε ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ.

Ο 40χρονος Πολ Φόστερ, ο οποίος ηγείται του εστιατορίου Salt στο Στράτφορντ, δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok, που περιγράφει λεπτομερώς τη μέθοδο βήμα προς βήμα.

Αν και το τέλειο αυγό ποσέ είναι «νέμεση για πολλούς ανθρώπους», εξήγησε ότι στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κατσαρόλα με βραστό νερό, λίγο αλάτι, ένα φρέσκο αυγό και το πιο σημαντικό – αν και αμφιλεγόμενο – καθόλου ξύδι. Τονίζει επίσης ότι αφού προσθέσετε το αυγό σε βραστό νερό, πρέπει να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο στα δύο λεπτά – πριν το αφαιρέσετε και το τοποθετήσετε σε μια πετσέτα, για να πάρετε το «τέλειο αυγό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τεχνική για τέλειο αυγό ποσέ

Εξήγησε: «Θα σας δείξω πώς να φτιάξετε το τέλειο αυγό ποσέ. Ξέρω ότι είναι νέμεσις για πολλούς ανθρώπους. Μια κατσαρόλα με νερό. Μην προσθέτετε ξύδι. Ό,τι και να σας πούνε οι άλλοι, δεν το χρειάζεστε. Μια πρέζα αλάτι, ένα όσο το δυνατόν πιο φρέσκο αυγό – σε θερμοκρασία δωματίου – και το ρίχνετε μέσα στο νερό με ένα σουρωτήρι για να μην φύγουν τα υδαρή κομμάτια του ασπραδιού».

Και
συνεχίζει: «Ανακατέψτε το νερό μόλις
πάρει βράση και
κλείστε το μάτι.
Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια
δίνη» εξηγώντας πως ο σκοπός που γίνεται
αυτό είναι για να δημιουργήσει κίνηση,
ώστε να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.

Στη συνέχεια, λέει στους θεατές να
ορίσουν ένα χρονόμετρο δύο λεπτών, αλλά
προειδοποίησε πως μπορεί να διαρκέσει
λίγο περισσότερο, ενώ καταρρίπτει το
μύθο πως το ξύδι είναι βασικό συστατικό.

Μετά από τα δύο λεπτά, δε δείχνει και τόσο ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα και έτσι αποφασίζει να το αφήσει για άλλα δύο λεπτά. «Μην μπείτε στον πειρασμό να δυναμώσετε τη φωτιά και να αρχίσει να βράζει» προσθέτει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επόμενη συμβουλή του είναι να το στραγγίξετε το αυγό ποσέ σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια το καρυκεύει με τριμμένο πιπέρι και αλάτι.

Viral το βίντεο – Ενθουσιάστηκαν οι λάτρεις των αυγών

Το βίντεο, το οποίο έχει γίνει viral με πάνω από 8,7 εκατομμύρια προβολές, έχει περισσότερα από 8.000 σχόλια με πολλούς να μένουν έκπληκτοι με τη μέθοδό του.

Κάποιος
έγραψε: «Βγήκαν τέλεια, επιτέλους μια
καλή μέθοδο. Ευχαριστώ!» ενώ ένας άλλο
σεφ ήταν σύμφωνος με την τεχνική του.
«Ως σεφ, συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Δεν
χρειάζεται ξύδι».
Κάποιος
άλλος πρόσθεσε: «Το να το βάλεις στο
τέλος σε χαρτί κουζίνας, αλλάζει το
παιχνίδι. Δεν μου αρέσει καθόλου όταν
μουσκεύει το ψωμί του τοστ μου» ενώ ένας
ακόμη έγραψε: « Γεια,
ευχαριστώ φίλε, αγωνιζόμουν για χρόνια
για να το πετύχω σωστά, μόλις δοκίμασα
τη μέθοδό σου και λειτούργησε άψογα,
μπράβο».


Πηγή