Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Σαρώνουν τα ελληνικά τυριά: 13 από αυτά στην κορυφαία 50άδα του TasteAtlas

Τα ελληνικά τυριά έχουν την τιμητική τους στην προτίμηση του κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως δείχνει μια λίστα με τα 50 κορυφαία.

Συγκεκριμένα, το Taste Atlas, ένα γαστρονομικό site που στόχο έχει την καταγραφή, διατήρηση και ανάπτυξη των τοπικών γεύσεων και των εστιατορίων που σερβίρουν παραδοσιακή κουζίνα ανά τον κόσμο, τοποθετεί 13 ελληνικά τυριά ανάμεσα στην κορυφαία 50άδα του κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χώρα μας έχει τρία τυριά στην κορυφαία πεντάδα και πέντε στην κορυφαία ενδεκάδα.

Συγκεκριμένα, το καλαθάκι Λήμνου βρίσκεται δεύτερο, πίσω από τη βραζιλιάνικη κανάστρα, ακολουθεί η γραβιέρα Νάξου στην τρίτη θέση, με το μετσοβόνε το ομώνυμο τυρί του Μετσόβου να είναι πέμπτο.

Επίσης, στα κορυφαία 11 συγκαταλέγονται το κεφαλοτύρι (Νο10) και η γραβιέρα Κρήτης (Νο11), ενώ αρκετά ψηλά στη λίστα φιγουράρουν το γαλοτύρι (Νο15), το Σαν Μιχάλη (Νο16), η κεφαλογραβιέρα (Νο19) και η κοπανιστή (Νο21).

Μάλιστα, η Ελλάδα καταλαμβάνει και την κορυφαία προτίμηση σε σχέση με παραδοσιακές χώρες του τυριού όπως είναι η Ιταλία, που έχει 12 δικά της στην πρώτη 50άδα, αλλά και τη Γαλλία, που ακολουθεί με μόλις έξι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή