Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Συνταγή για αλμυρό κέικ με μπέικον και γραβιέρα, τέλειο κολατσιό

Αυτή η τέλεια συνταγή για το νοστιμότερο αλμυρό κέικ προβλέπεται να γίνει η αγαπημένη σας.

Το κέικ είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε κάθε ώρα της ημέρας, ενώ στα περισσότερα σπίτια έχει πάντοτε μια θέση στην κουζίνα.

Οι γεύσεις και παραλλαγές του είναι αμέτρητες και πολλές συνταγές είναι ιδιαίτερα απλές, γεγονός που καθιστά το κέικ αγαπημένη επιλογή των νοικοκυρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μυαλό μας το κέικ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μια γλυκιά γεύση, ωστόσο η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές για αφράτα, αλμυρά κέικ με πεντανόστιμα υλικά.

Εμείς βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή για αλμυρό κέικ με μπέικον, ελιές και γραβιέρα που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, η οποία είναι σίγουρο πως θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή για σνακ στη δουλειά η στο σχολείο.

Υλικά συνταγής για αλμυρό κέικ με μπέικον και γραβιέρα

  • 4 αβγά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. γάλα
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 170 γρ. μπέικον γεμιστό, κομμένο σε κομματάκια
  • 150 γρ. ελιές πράσινες
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Συνταγή για αλμυρό κέικ -Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη γραβιέρα, το καπνιστό ρολό μπέικον με κρίταμο, τις ελιές, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει.
  • Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μίγμα.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 -35 λεπτά.

Πηγή